Venirea astronomică a primăverii este sărbătorită de Google cu un logo special, cu flori, păsări şi animale în locul literelor din titlu.
Marţi, ziua este egală cu noaptea oriunde în lume, chiar dacă în emisfera nordică echinocţiul marchează sosirea astronomică a primăverii, iar în cea sudică pe cea a toamnei. La Polul Nord, ziua de marţi marchează trecerea de la noaptea polară la lunga zi polară, iar la Polul Sud începe lunga noapte polară, care va dura şase luni.
„La momentul echinocţiului de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină – la data respectivă – egalitatea duratei zilelor cu cea a nopţilor, indiferent de latitudine. La latitudinile ţării noastre, pentru care putem considera valoarea medie de 45°, aceasta cifră reprezinta şi valoarea medie a înălţimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii. Totodată, la data respectivă, Soarele răsare în punctul cardinal est şi apune în punctul cardinal vest”, explică Observatorul Astronomic Vasile Urseanu, din Bucureşti.