Google premiază elevii români cu potenţial deosebit în domeniul ştiinţific şi inginerie

Google organizează în perioada 29 - 30 noiembrie, la Zurich, un eveniment dedicat celor 24 de elevi câştigători care au dat dovadă de un potenţial deosebit în domeniul ştiinţific şi în inginerie la cea de-a treia ediţie a Premiilor Europene Google Trailblazer, potrivit unui comunicat.
Romania TV
22 nov. 2012, 12:59
Google premiază elevii români cu potenţial deosebit în domeniul ştiinţific şi inginerie

Şase din cei 24 de elevi câştigători sunt din România. Google a fost partener al taberei InfoEducaţie, care a avut loc în luna august, la Gălăciuc, judeţul Vrancea. La această tabără, 220 de elevi au avut la dispoziţie o săptămână pentru a afla mai multe informaţii despre calculatoare şi tehnologiile de calcul.

Google susţine InfoEducaţie de trei ani şi, până acum, 18 participanţi la această tabără au obţinut titlul de „Trailblazer”, mulţi dintre ei urmând apoi facultăţi de profil.

Cele zece fete şi cei 14 băieţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, au fost aleşi pentru performanţele lor în cadrul concursurilor naţionale de ştiinţă, informatică şi inginerie care au avut loc anul acesta în Germania, Ungaria, Irlanda, România, Elveţia şi Marea Britanie.

În calitate de parteneri ai acestor concursuri, inginerii Google au acordat statutul de „Trailblazer” participanţilor care au demonstrat folosirea ingenioasă a tehnologiei de calcul în proiectele lor. Prin această distincţie sunt recompensate şi promovate realizările elevilor, aceştia având ocazia să vadă ce înseamnă să lucrezi la Google şi în ce constă o carieră în informatică, cu un accent special pe contribuţia tehnicii de calcul în diverse domenii de activitate.

Câştigătorii români de anul acesta sunt: Roberta Tomegea şi Luiza Mădălina Bubatu („Preţuieşte orice secundă!” – proiect multimedia prin care oamenii sunt încurajaţi să înţeleagă cât de preţios este timpul şi cât de mult contează să ştii cum să îl foloseşti), Cristian Buleandra („Versulo” – aplicaţie web concepută sub formă de wiki, care permite compararea prin alăturare a două subiecte din aceeaşi categorie, pe baza unor criterii introduse de utilizator), Paul Cirstean („Conduceţi în siguranţă” – aplicaţie Windows cu ajutorul căreia candidaţii la testul teoretic pentru şcoala de şoferi se pot pregăti şi pot exersa eficient), Cătălin Stoenescu („Robot de urmărire a liniilor” – robot care identifică o cale şi o urmează), Roxana Mihaela Stan („În lumea marelui scriitor” – software educaţional despre scriitorul român Ion Creangă, realizat pentru elevii din şcoala primară, atât în scop educaţional, cât şi pentru divertisment).

Potrivit comunicatului, compania Google este în prezent partener al mai multor concursuri: Germania – Bundeswettbewerb Informatik; Ungaria – Concurs ştiinţific şi de inovaţii pentru tineret; Irlanda – Tineri savanţi BT; România – InfoEducatie şi Acadnet; Elveţia – Premiile Junior Web; Marea Britanie – Concursul naţional de ştiinţă şi inginerie; la nivel internaţional – Târgul de ştiinţe Google.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'