Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu asta după ce Magistraţii Curţii de Apel au respins luni recursul avocaţilor săi privind anularea măsurii de arest la domiciliu.
Citește și Igor Dodon, acuzat oficial, riscă ani grei de închisoare
În același timp, magistraţii Curții de Apel Chișinău au respins și cererea procurorilor care au solicitat aplicarea unor restricţii suplimentare în privinţa lui Igor Dodon, inclusiv interzicerea convorbirilor telefonice.
Procurorul de caz a prezentat probe noi în instanță privind riscurile de ingerinţă în urmărirea penală, distrugerea de probe, săvârşirea de noi infracţiuni şi interacţiunea cu alte persoane implicate în cauza penală.
„În perioada 26 mai – 10 iunie, de pe telefonul mobil de care s-a folosit Igor Dodon au fost efectuate 700 de apeluri, 36 de mesaje, peste 600 de conexiuni la internet. Organul de urmărire penală nu cunoaşte cu ce persoane a interacţionat. Posibil şi cu persoanele implicate în cauza penală’, a afirmat procurorul de caz, Petru Iarmaliuc.
Igor Dodon a fost reţinut la data de 24 mai. Ulterior, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pe data de 26 mai, printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău,
Fostul preşedinte prorus este bănuit de îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, finanţare ilegală a partidului şi trădare de ţară. În dosar mai sunt vizaţi mama lui Igor Dodon, soţia sa, precum şi cumnatul său, Petru Merineanu, care se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.
Igor Dodon are statut de învinuit în dosarul „Energocom” și riscă ani grei de închisoare.
Citește și Dosarul „sacoşa”: Arest la domiciliu prelungit pentru fostul preşedinte moldovean Igor Dodon