Gorghiu: Cerem PSD termen limită pentru publicarea în MO a legii privind votul prin corespondenţă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că liberalii vor cere PSD, printr-o rezoluție, publicarea în Monitorul Oficial într-un termen limită a legii votului prin corespondență.
Filip Stan
29 aug. 2015, 10:35
Gorghiu: Cerem PSD termen limită pentru publicarea în MO a legii privind votul prin corespondenţă

Am văzut nuanța de discurs la noul lider al PSD, o nuanță importantă față de discursul lui Ponta, care îi pedepsea pe cei din Diaspora de fiecare dată când își aducea aminte de ei, dar aș vrea, astăzi, pentru că mi-e teamă să nu fie doar o încercare de a ameți Opoziția acest discurs al PSD, aș vrea să adoptăm o rezoluție în care să cerem PSD termen limită de publicare a legii votului privitoare la votul prin corespondență în Monitorul Oficial, consecința nepublicării acestea în timp util fiind aceea că, la parlamentarele de anul viitor, cei din Diaspora nu vor putea să-și exercite dreptul de vot așa cum ne dorim cu toții„, a spus Gorghiu, în debutul Biroului Politic Național al PNL, care se desfășoară la Casa de Cultură din Gura Humorului.

De asemenea, Gorghiu a precizat că discuțiile în cadrul conducerii PNL vizează și salarizarea în domeniul bugetar, punctând că trebuie discutată în mod unitar.

Nu știu să se fi finalizat această lege. Ea va ajunge în Parlament într-un interval, în sesiunea aceasta parlamentară. Rămâne să vedem decizia PSD. Din nefericire, PSD a făcut un lucru care ține de specificul discurs demagogic și populist al PSD. Aruncă în spațiul public un proiect doar așa verbal, crește nivelul de așteptare al populației, al diverselor categorii sociale, care au senzația că de mâine li se va tripla salariul și, din păcate, realitatea este cu totul și cu totul alta„, a spus liderul PNL.

Ea a indicat că trebuie purtate discuții și cu privire la Ordonanța indemnizațiilor pentru demnitari, care trebuie respinsă.

Astăzi vreau să vă propun să dăm un vot formal împotriva adoptării acestei ordonanțe, pentru a putea discuta toată salarizarea în mod unitar, corelat cu restul salariilor la momentul în care vom discuta despre salarizarea în domeniul bugetar„, a declarat Gorghiu.

De asemenea, liderul PNL a mai spus că îi va informa pe liberali cu privire la acordul între liderii partidelor parlamentare privind Codul fiscal.

Asta nu înseamnă că noi nu o să ne situăm în continuare pe poziție de competitor al PSD atât la nivel parlamentar, la nivel politic și vom face opoziție așa cum trebuie Guvernului PSD, pentru că am auzit și replici conform cărora sunt unii oameni care se întreabă de ce ați făcut discuția asta pe Codul fiscal în loc să faceți opoziție. Dar o discuție și un dialog pe Codul fiscal, care este o temă atât de importantă pentru societatea românească, erau necesare și rațiunea și prudența pe care PNL le-a impus în dezbatere au avut de câștigat. A fost o perspectivă care impus echilibru, decență în discuție și a rezultat ceva care să fie din punct de vedere sustenabil„, a afirmat Gorghiu.

Ea a precizat că procedura în cazul Codului fiscal va fi accelerată în Parlament, urmând să fie adoptat săptămâna viitoare și de Senat, și de Camera Deputaților.

Potrivit Alinei Gorghiu, va fi adoptată în BPN și o rezoluție privind absorbția fondurilor europene și banii blocați în procesele din instanță și se va discuta și despre situația sistemului de învățământ.

Începe anul școlar în două săptămâni. Situația în sistemul de educație este la fel de proastă. Vorbim tot despre instituții școlare care nu au autorizații, clasa a III-a (…), unde iarăși nu s-a finalizat licitația pentru manuale„, a adăugat copreședintele PNL.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!