Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a transmis azi procurorilor DNA că este legitim să își apere sau să le fie apărată reputația de fiecare dată când aceștia sunt atacați.
„Mi-aș dori în 2024 o și mai bună colaborare loială, atât în interiorul sistemului judiciar, dar și între sistemul de justiție și guvern, sistem de justiție și societate. Pentru că sunt proiecte importante de realizat împreună, iar dialogul și colaborarea sunt cheia soluției corecte. Cum, de altfel, am avea un 2024 sănătos dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective, atacuri la persoană la procurori din DNA! Indiferent de numele lor! E legitim să vă apărați sau să vă fie apărată reputația mai apăsat, mai prompt, mai eficient, indiferent de unde vine atacul. Pentru că reputația afectată înseamnă un prejudiciu pentru instituție, înseamnă un prejudiciu pentru justiție în general”, a spus Gorghiu.
Ministra Justiției a amintit și de momentul în care o judecătoare din procesul 2 Mai a întrebat dacă una din victimele ucise este în sală, punctând că uneori imaginea justiției poate fi afectată și de prestația magistratului:
„Așa cum prejudiciul pentru justiție, uneori, poate fi generat e drept, în puține cazuri, de magistratul însuși. Vă dau un exemplu recent. Am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una dintre victimele ucise la 2 Mai este în sală. Mă bucur că CSM s-a sesizat, mă bucur că Inspecția Judiciară s-a sesizat și vreau să văd lămuriri cât mai repede pe această speță”, a mai spus ea.
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni, la bilanţul DNA, că îşi doreşte ca instituţia să gestioneze anul 2024 ca o instituţie de elită, şi să ignore zgomotul de fond care va fi destul de puternic. Ea a ţinut să precizeze că cere performanţă, dar nu neapărat prin cantitate ci este foarte important ca DNA să urmărească calitatea dosarelor, confirmată de soluţii obţinute în instanţă.
Citeşte şi