Micii, datorită grăsimii din compoziţie, merge perfect cu un grătar pe jar, însă şi frigerea lor este o artă.
POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere
Iată o serie de recomandări pentru a vă bucura de un grătar perfect:
Cărnurile se scot de la rece, înainte de a se frige cu 30 de minute pentru a se aclimatiza şi se pun pe grătar după ce flăcările gratarului se domolesc, recomandă cevabun.ro.
Pentru un grătar mixt, primele se frig cărnurile mai subţiri sau care necesită un tratament termic mai scăzut ca timp dar mare ca temperatură: carnea tocată (mici, burgeri, cârnaţi), urmată de vită, porc, pui.
Mici a la Cocoşatu: Reţeta mititeilor minune
Cărnurile cu os necesită un tratament mai îndelungat, la foc potrivit, pentru a se pătrunde. Carnea de vită se poate găti în sînge sau mediu, la fel cotletele de miel care se pot găti mediu. Carnea de porc, peşte şi, în special, carnea de pui trebuie gătite în profunzime. Cărnurile sunt pătrunse când furculiţa introdusă în ele le străpunge uşor.
Mititei nu se frig prea mult pentru a nu se usca. Regula în cazul mititeilor spune să fie întorşi de trei ori, câte o dată pe fiecare latură.
Micii se pun pe grătar la final, după carnea de porc şi pui, împreună cu frigăruile, dar înainte de legume, potrivit glamourmagazine.ro.
Citeşte şi Micii, de unde se trag şi cine le-a dat numele. Istoria mititeilor
În cazul cărnurilor ideal este ca ele să se întoarcă doar o dată de pe o parte pe altă însă important este să fie bine gătite. Pentru a obţine dungile intersectate de grill pe suprafaţa cărnii, carnea se întoarce la jumătatea procesului de gătire 90 de grade spre dreapta; operaţiunea se repetă pe cealaltă parte, carnea nu se mai mişcă şi se serveşte cu cea mai frumoasă parte în sus.
Cărnurile marinate se frig în timpul procesului de preparare cu marinata în care au fost frăgezite.