Grecia nu poate ţine refugiaţii deoarece migranţii nu vor găsi de lucru în această ţară

Grecia refuză 'să închidă' pe teritoriul ei refugiații care 'doresc să-și continue drumul' către nord-vestul Europei, iar chiar dacă acești migranți ar rămâne în Grecia ei ar avea șanse mici să-și găsească un loc de muncă în această țară, a afirmat premierul grec Alexis Tsipras într-un interviu care va apărea sâmbătă în cotidianul german Bild și din care AFP a publicat câteva extrase.
Filip Stan
04 mart. 2016, 18:01
Grecia nu poate ţine refugiaţii deoarece migranţii nu vor găsi de lucru în această ţară

‘Nu putem închide oamenii, contravine tratatelor internaționale. Putem doar să ajutăm la salvarea lor pe mare, să ne ocupăm de ei și să-i înregistrăm’, a spus Tsipras cerând din nou o ‘împărțire justă’ a migranților între statele Uniunii Europene.

‘Trebuie să înțelegem mentalitatea refugiaților. Au fost bombardați acasă, și-au riscat viața pentru a ajunge în Grecia, poarta Europei. Dar pentru ei Mecca este undeva mai la nord!’, a adăugat premierul grec, făcând aluzie la dorința migranților de a se stabili în statele dezvoltate ale UE.

Prin urmare, ‘pe termen lung nu putem fi o tabără pentru aceste ființe umane care nu vor să rămână aici’, mai ales pentru că este ‘foarte greu să găsești de lucru’ în Grecia, a explicat Alexis Tsipras.

La fel cum a procedat de mai multe ori în ultimele săptămâni, premierul grec a criticat din nou restricțiile privind deplasarea migranților instituite de statele situate pe ruta balcanică, acuzându-le că ‘distrug Europa’ și că ‘nesocotesc regulile’ convenite la summiturile europene, cu o zi în urmă cerând și ‘sancțiuni’ împotriva acestor țări.

Citeşte şi Mesajul preşedintelui Consiliului European către migranţi: NU mai veniţi în EUROPA

În schimb, premierul grec a lăudat țările care dau dovadă de ‘solidaritate’. Acestea din urmă ‘sunt chiar țări cu care am avut mari probleme în timpul crizei financiare’, a mai spus șeful executivului de la Atena, făcând aluzie mai ales la Germania și la recentele pledoarii ale cancelarului Angela Merkel pentru susținerea Greciei, potrivit Agerpres.

Anul trecut circa un milion de migranți au ajuns în Grecia, venind mai ales din Orientul Mijlociu, iar în primele două luni ale acestui an numărul lor a depășit 100.000.

Austria și statele nordice au luat măsuri de limitare a primirii migranților, astfel că și țările de pe ruta balcanică s-au văzut obligate să adopte restricții pentru a evita blocarea migranților pe teritoriile lor. În prezent sunt lăsați să treacă granița greco-macedoneană doar migranții din Siria sau Irak care au acte în regulă. În consecință, peste 30.000 de migranți sunt în prezent blocați pe teritoriul Greciei, iar numărul lor crește de la o zi la alta, astfel că guvernul de la Atena trebuie să amenajeze tot mai multe tabere.

Comisia Europeană a aprobat miercuri un ajutor umanitar excepțional de 700 de milioane de euro pentru statele cele mai afectate de acest aflux.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'