În luna martie, magistraţii francezi au prelungit arestul pentru Gregorian Bivolaru, dar au amânat decizia privind cererea de extrădare a autorităţilor din România. Pentru că Bivolaru nu vrea sub nicio formă să fie închis în țară, avocaţii săi fac tot posibilul ca el să rămână în penitenciarul de lângă Paris.
Cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru urma să se discute pe 11 mai, dar miercuri judecătorii au amânat-o cu încă o săptămână.
Apărătorii lui Gregorian Bivolaru invocă diferite motive pentru a-l scăpa de extrădare. Ei spun că liderul MISA are statut de refugiat politic în Suedia şi că nu poate fi extrădat. De asemenea, ar exista pericolul ca drepturile să-i fie încălcate în România.
În fața magistraților, Gregorian Bivolaru nu a explicat de ce iniţial s-a prezentat poliţiei franceze drept cetăţean bulgar. În schimb, a menţionat că, înainte de 1989, el a fost declarat iresponsabil de un institut psihiatric din România. Judecătorul nu va ţine cont de aceste precizări, deoarece audierea se referă strict la procedura de extrădare.
Gregorian Bivolaru era dat în urmărire internaţională de 12 ani. El a fost supravegheat în Franţa, după ce mai multe tinere au povestit cum au fost ademenite şi exploatate sexual, la comanda acestuia.
Bivolaru va trebui să ispăşească pedeapsa de şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu un minor, sentinţă definitivă primită în 2013.
CITEŞTE ŞI: Gregorian Bivolaru a lansat un avertisment teribil. Vorbeşte despre o conspiraţie şi un guvern satanic VIDEO