Gregorian Bivolaru a fost adus, miercuri, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judecă apelul său pentru redeschiderea procesului, judecătorii urmând să se pronunţe în 14 zile asupra cererii, potrivit Mediafax.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia va fi definitivă, procesul ajungând aici după ce Tribunalul Sibiu a respins cererea redeschiderii procesului liderului MISA, care susţine că a fost judecat în lipsă şi nu a avut parte de un proces echitabil.
”Mă aflu într-o situaţie absolut tragică. Justiţia nu trebuie să fie un izvor de nedreptate, iar în cazul meu a funcţionat într-o direcţie devastatoare. Dosarul a fost deschis la o comandă politică. Mă aflu în situaţia similară cu a lui Iisus care a fost condamnat şi crucificat pe nedrept”, a spus, la proces, Gregorian Bivolaru.
Acesta a adăugat că pe perioada procesului la care a fost condamnat a avut statutul de azilant, motiv pentru care nu a putut veni în ţară.
Partea vătămată, Mădălina Dumitru, a fost şi ea prezentă la judecarea apelului, aceasta declarând, în faţa judecătorilor, că viaţa ei a fost distrusă din 2004 până în 2017 şi a cerut, şi ea, redeschiderea procesului, afirmând că este victima oamenilor legii, nu a lui Bivolaru.
În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare. În acest caz, Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.
Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore.
În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.