Acum deputat de Bucureşti, Elena Udrea se vede parlamentar de Neamţ, chiar dacă liderii PDL n-ar mai vrea-o pe listele cu candidaţi. Motivul: pătează imaginea partidului şi, deci, încalcă proaspetele criterii etice ale Alianţei România Dreaptă.
Aceste criterii îi interzic pe listele ARD pe traseiştii politici, pe cei care au probleme cu legea şi pe cei care nu se mai bucură de simpatia alegătorilor. Noul Cod Etic ar putea isca o adevărată furtună în Alianţă pentru că liderii partidului condus de Mihai Răzvan Ungureanu au migrat de la alte partide.
„Candidaţii alianţei pentru alegerile din toamnă vor trece prin filtrul acestor criterii. Punct. Rolul meu este să aplic aceste criterii. S-ar putea să existe ostilitate, supărări, insulte, calomnii. Nu mă interesează”, spune Monica Macovei, coordonator al Comisiei de Etică ARD.
Deocamdată doar liderii Alianţei ştiu unde vor să candideze.
Dacă în 2008 a candidat într-un colegiu din Capitală, acum Vasile Blaga s-ar vrea senator de Timiş.
Se văd parlamentari şi democrat-liberalii care au pierdut alegerile locale. După ce au pierdut Consiliile Judeţene din Suceava şi Mehedinţi, Gheorghe Flutur şi Mihai Stănişoară, doi lideri importanţi ai PDL, se pregătesc să candideze la parlamentare în colegii din cele două judeţe.
Preşedintele mişcării Noua Republică, Mihail Neamţu, a anunţat şi el că va candida la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat, într-un colegiu din judeţul Arad, „cel mai probabil în Colegiul 3”.
Întrebat dacă are susţinerea PDL Arad pentru această candidatură, având în vedere că mişcarea Noua Republică nu este încă înregistrată oficial ca partid şi nu face parte din alianţă, Neamţu a răspuns că are „susţinerea de principiu”, scrie Mediafax.