Greșeala banală care îți strică frigiderul. Un frigider de calitate poate funcționa 10-15 ani sau până te plictisești de el și alegi să îți cumperi un alt model, cu condiția să știi cum să îl protejezi și cum să îl păstrezi în cea mai bună stare. Mai ales vara, în perioadele caniculare, când ele sunt mult mai solicitate.
Greșeala banală care îți strică frigiderul
Iată câteva recomandări care vor prelungi durata de viață a frigiderului tău, mai ales când afară sunt peste 30 de grade:
- amplasează frigiderul departe sursele de căldură! Bucătăriile de la bloc sunt de obicei mici și mai înguste, iar frigiderul este așezat într-un colț mai puțin aerisit. Este important ca acesta să stea cât mai departe de aragaz, cuptor, calorifer, departe de fereastra prin care pătrunde soarele torid vara.
- verifică garnitura de cauciuc de la ușă! Ocupă-te să verifici din când în când garnitura de la ușă, să se lipească foarte bine pe cadrul frigiderului pentru a nu permite aerului rece să iasă. O garnitură bună va menține o temperatură optimă la interior, în timp ce o garnitură rigidă sau deformată va duce la defectarea frigiderului în timp.
- dezghețarea și igienizarea! În frigiderele clasice stratul de zăpadă nu trebuie să depășească 3 mm, iar în congelator nu 5-6 mm. Frigiderele moderne, care au funcție de dezghețare automată, trebuie și ele oprite și igienizate o dată sau de două ori pe an.
- menține o temperatură optimă în funcție de anotimp! De cele mai multe ori, atunci când cineva își achiziționează un frigider îl lasă setat la temperatura cu care el vine din fabrică. Ei bine, acest lucru este bine, însă nu întotdeauna. Temperatura optimă a frigiderului diferă în funcție de sezon, însă trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Vara, este recomandat ca temperatura din frigider să fie mai scăzută cu 1-2 grade Celsius decât iarna. Astfel, dacă iarna este ținut la 5 grade, vara ar fi indicat ca acesta să fie ținut la 3 grade.
Cum să scapi de caniculă. Remedii naturale pentru a suporta mai uşor căldura