Greșeala banală care te poate costa 5.000 de lei! Este interzis să mai faci acest lucru în București

Capitala a fost invadată de porumbei, spre groaza locuitorilor, dar și a autorităților locale ce le-au declarat război tuturor celor care hrănesc aceste înaripate, purtătoare de bacterii și microbi. Astfel, bucureștenii care vor fi prinși că încalcă această regulă riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Alina Costache
12 oct. 2023, 22:56
Greșeala banală care te poate costa 5.000 de lei! Este interzis să mai faci acest lucru în București
Greșeala banală care te poate costa 5.000 de lei!

Greșeala banală care te poate costa 5.000 de lei! Această regulă va fi aplicată în Sectorul 6 al Capitalei, unde reprezentanții primăriei au început o campanie de informare la nivelul asociaţiilor de locatari.

Citește și Chiriaşii fără contract s-au trezit cu poliţiştii la uşă! Val de controale în Bucureşti, cât de mari sunt amenzile

Greșeala banală care te poate costa 5.000 de lei!

Reprezentanții instituției au transmis pe pagina de Facebook, Primăria Sectorului 6, că scopul acestei campanii este ca preşedinţii şi administratorii de blocuri să ia la cunoștință responsabilitățile ce le revin locatarilor și sancţiunile ce pot fi date celor care hrănesc porumbeii.

Aceștia atrag atenția că dacă nu se respectă condiţiile civilizate de trai la comun, iar grădina şi perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaț, resturi de pâine şi alte tipuri de deşeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi.

”Nu mai hrăniţi porumbeii! Prin acţiunile voastre nu faceţi un bine, ba dimpotrivă! Se distruge mediul înconjurător, apare riscul de îmbolnăvire şi, nu în ultimul rând, este afectat procesul natural de procurare al hranei de către păsări. Nu mai spunem că în majoritatea cazurilor li se dă drept “mâncare” celebra pâine procesată , care este lipsită de nutrienţii necesari dietei lor şi mai mult îi înfometează!

Poliţia Locală Sector 6 a început o campanie de informare la nivelul asociaţiilor de locatari, cu scopul ca preşedinţii şi administratorii de blocuri să ia la cunoștință responsabilitățile ce le revin locatarilor și sancţiunile ce pot fi date celor care hrănesc porumbeii.

Dacă nu se respectă condiţiile civilizate de trai la comun, iar grădina şi perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaţ, resturi de pâine şi alte tipuri de deşeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi!

Agenții din cadrul Serviciului Proximitate au fost la câteva astfel de cazuri în cartierul Giuleşti, la graniţa cu Crângaşi. Au primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni de bună credinţă, care nu mai suportă mizeria provocată de porumbeii hrăniţi chiar de vecinii lor! Pe strada George Vâlsan, în spatele blocurilor, oamenii sunt nevoiţi să-şi spele maşinile o dată la câteva zile.

Intrarea în scara de bloc, vopsită pe cheltuiala asociației, arată ca de parcă cineva ar fi stropit-o intenţionat cu dejecții provenite de la porumbei. Peste tot numai mizerie, inclusiv în grădinile de bloc. Evident că nici iarba nu are cum să crească în astfel de condiţii. La fel şi cu trotuarele din zonă, din loc în loc alte “opere de artă” lăsate în urmă de aceste păsări. De altfel, președinții de bloc cu care s-a vorbit au spus că femeile de la curăţenie se chinuie în fiecare zi să spele mizeria lăsată în urmă de porumbei.

#Ornitologii atrag atenția că hrănirea porumbeilor nu este necesară. Sunt perfect capabili să-şi procure hrană chiar și pe timpul iernii.
PORUMBEII, SURSĂ DE BOLI

Nu în ultimul rând, resturile care rămân în urma lor atrag șoareci, șobolani, purtători de diverse boli transmisibile la om.
Chiar şi porumbeii pot fi purtători şi ne pot îmbolnăvi de diverse bacterii sau ciuperci precum #salmonella, #histoplasmoza sau #chlamydia- psitacoza! Reamintim că astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Aşadar, facem apel la bunul simţ şi la responsabilitate: Nu mai hrăniţi porumbeii, în caz contrar vom fi nevoiți să vă amendăm”, au scris reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pe Facebook.

 

 

Citește și Liberalii vor să lase ţuica „la liber”. Ţăranii riscau amenzi de 10.000 de lei dacă aveau peste 200 l în pivniţă

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'