Cârnații sunt nelipsiţi de pe masa de Crăciun, iar, azi, de Ignat, începe prepararea lor pentru a fi delicioşi la sfârşitul săptămânii. De la umplutură, până la metoda de uscare şi afumare, totul trebuie făcut minuţios şi cu atenţie la detalii pentru a ieşi delicioşi.
Numeroase persoane au păstrat tradiția de a pregăti cârnați uscați după gustul propriu, însă există o greșeală uriașă pe care o fac.
Greşeala pe care o fac gospodinele când prepară sarmale. Trucul banal care le face delicioase
Dacă este porcul crescut în gospodărie, totul este deja mai simplu. Carnea cumpărată însă ar trebui să fie întreagă și tocată în casă. Trebuie să se țină cont de cât de proaspăt este acest produs înainte de a trece la treabă. Mulți nu mai au răbdare și visează la cârnați uscați făcuți în casă, însă graba strică treaba de fiecare dată!
De asemenea, cantitatea de sare folosită este extrem de importantă. O să te asiguri că preparatele tale o să aibă un gust fenomenal dacă respecți un anumit truc genial. Din păcate, de multe ori, cârnații ies fără gust sau mult prea sărați, așa că toată familia strâmbă din nas atunci când îi gustă.
Cum să faci cei mai buni cârnați de casă. Jamilia și alte două bucătărese renumite explică totul pas cu pas!
Este important ca gospodinele să folosească un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne. Bucătarii iscusiți se folosesc de acest truc, astfel că și tu poți să te bucuri de cei mai buni cârnați uscați, chiar de Crăciun! Este extrem de ușor să îi prepari dacă nu greșești și pui ingredientele potrivite.
Cârnații tăi o să iasă delicioși dacă te folosești de sare într-un mod cât mai corect. În cazul în care o să pui prea multă, ei o să fie mult prea sărați, așa că rudele tale o să se întrebe ce a ieșit greșit în compoziție. De asemenea, dacă pui prea puțin din acest ingredient magic, preparatele tale nu o să aibă un gust bun.
Rețetă pentru cârnați de casă. Cel mai bun preparat de pe masa de Crăciun
Ingrediente
-2 kg de carne tocata
-1 kg pulpa de porc
-1 kg poala(fleica, burta) de porc
Carnati de porc si vita-total 2 kg carne tocata
-1 kg pulpa de porc
-500 g carne de vita lucru(pulpa, gat)
-500 g burta de porc(fleica, poala)
Condimentele sunt la fel:
-36-40 g sare
-6 g piper
-3 g ardei iute(optional) sau boia de ardei iute
-20 g boia de ardei dulce
-30 g usturoi
-5 g cimbru uscat
-2 g coriandru
-2 g ienibahar
-400 ml supa de oase sau apa rece
Mod de preparare
Dă carnea prin mașina de tocat, condimentează bine și amestecă până aromele ajung pe toată carnea, mai apoi pisează foarte fin usturoiul și pune-l împreună cu toate ingredientele. E foarte important să frămânți carnea foarte bine, ca totul să fie uniform. Lasă carnea la rece peste noapte, iar dimineața frământă-i din nou. Pune-i în maț și separă-i la lungimea și grosimea dorită, ulteior lasă-i puțin să se odihnească. Uscarea lor trebuie să fie între 24 și 48 de ore.
Cum se prăjesc corect CÂRNAŢII. Ai făcut-o greşit până acum – secretul care îi face delicioşi!
Cine nu ştie că poţi prăji cârnaţii rapid, în tigaie sau că îi poţi pregăti pe grătar? Experţii susţin, însă, că există un mic detaliu care le scoate în evidenţă gustul şi aromele şi că, cel mai probabil, toţi am greşit la prepararea cârnaţilor, până acum.
Niciuna dintre metode -prăjit în tigaie sau preparat la grătar- nu este greşită în sine, doar că nu le permite deloc cârnaţilor să îşi atingă întregul potenţial de arome, informează site-ul culinar TheWhyChef.com, citat de The Sun.
Site-ul explică cum să prepari cârnaţii perfect: să îi prăjeşti într-o tigaie, la foc foarte mic, cu două linguri de ulei nesărat pentru 30 de minute. Nu doar că untul scoate în evidenţă toate aromele, dar prăjirea astfel oferă şi o textură deosebită cărnii.
Întoarce-i din când în când şi, orice ai face, rezistă tentaţiei să dai focul mare şi să termini rapid prăjitul.