Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, fie că este vorba despre ciorbă de perişoare, cu găluşte, de pui sau de burtă, gospodinele trebuie să ţină cont de anumite lucruri atunci când gătesc acest fel de mâncare.
Alina Costache
26 aug. 2023, 08:46
Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro.

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean.

Cea mai bună rețetă de ciorbă de oase! Ioana Ginghină a demonstrat că dragostea trece prin stomac
Pe de altă parte, acesta este bogat în uleiuri volatile aromatice, dar şi în vitamina A şi vitamina C. De asemenea, leuşteanul conţine şi cumarină, substanţă benefică celor care suferă de hipertensiune, osteoporoză, astm şi chiar cancer. Rădăcina de leuştean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, răşină şi acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie şi ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale şi grăsimi vegetale.

 

Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe: „A plecat dintre noi și n-a știut adevărul. Dacă spui o minciună, să o păstrezi până te duci”

Ciorba este un preparat lichid din legume şi carne, obţinut prin fierberea bucăţilor de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântaşuri obţinute prin rumenirea făinii din diverse cereale şi după preferinţă acrirea cu oţet alimentar, borş, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roşii, corcoduşe, zarzăre ori zeamă de varză.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune sarea, secretul unui gust delicios

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, fie că este vorba despre ciorbă de perişoare, cu găluşte, de pui sau de burtă, gospodinele trebuie să ţină cont de anumite lucruri atunci când gătesc acest fel de mâncare.

”Sarea în bucate” reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o încântare a papilelor gustative. Să învățăm cum să punem corect sare în mâncare pe măsură ce o pregătim este probabil una dintre cele mai importante abilități privind gătitul pe care le putem dezvolta.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă

De exemplu, atunci când vreţi să faceţi o ciorbă de pasăre de curte, adăugaţi neapărat bulion pentru a da culoare şi un plus de savoare mâncării. Pe lângă aromă, bulionul va fi plin nutrienți precum calciu și magneziu.

Un alt lucru pe care gospodinele trebuie să-l facă neapărat atunci când gătesc ciorbă este să înlăture spuma obţinută în timpul fierberii legumelor şi a cărnii. În caz contrar, la final supa va fi amară.

Puţine gospodine ştiu când se adaugă, de fapt, sare în mancare. Ei bine, nu adăugaţi niciodată sare în timp ce gătiţi ciorba. Sarea se adaugă aproape la final, după bulion.

Astfel, vei fi sigură că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte, faceţi totul cu măsură şi nu puneți prea multă sare. Dacă totuşi. din greşeală, aţi scăpat prea multă sare în ciorbă, folosiţi un cartof pentru a drege gustul.

Bucăţile mici de cartof vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește.

Citeşte şi Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul

Cum prepari ciorba de pui. Reţetă pe care trebuie să o încerci

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un pui mare taiat in bucati
Două linguri ulei de masline
Trei legături de pastarnac
O jumatate de telina
Patru morcovi
Două cepe mari
Patru catei de usturoi
Două legaturi de patrunjel
Sare după gust
Bors după gust

Citeşte si Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase

Mod de preparare Ciorbă de pui

În primul rând trebuie să dezosezi puiul şi să-l tai în bucăţi mici, după care trebuie pus la fiert.  După ce puiul dă în fiert, fii atentă să înlături spuma cu o paletă.

In acest timp, pe un alt ochi al aragazului, pune legumele la inabusit. Adauga intr-o tigaie incapatoare uleiul de masline, apoi ceapa, pastarnacul, telina, morcovii, usturoiul – toate taiate marunt. Adauga piperul si sarea si lasa-le sa se inabuse la foc mediu, timp de 15 minute.

Dupa scurgerea celor 15 minute, adauga legumele din tigaie peste supa de pui şi adaugă borşul, după care mai lasă la fiert timp de câteva minute. La final, adăugaţi verdeaţa.

Poftă bună!

Când se pune sarea pe carnea pentru friptură

Carnea poate fi asezonată cu sare cu o zi înainte de gătire. Cu cât carnea va sta mai mult timp în contact direct cu sarea, cu atât ea va avea timp să pătrundă în textura sa. Așadar, dacă adăugăm sare la final, la o friptură, la carne, va fi extrem de sărată și s-ar putea să nu ne placă. Dacă adăugăm sare la începutul gătirii atingem perfecțiunea dorită.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul mare din Europa care a fost asaltat de români. Au ajuns a doua comunitate ca mărime și puțini vor să se mai întoarcă în țară: “Ne-au primit foarte frumos, cu multă căldură”
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Avertismentul Băncii Centrale: Sunt ușor de detectat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte