Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, fie că este vorba despre ciorbă de perişoare, cu găluşte, de pui sau de burtă, gospodinele trebuie să ţină cont de anumite lucruri atunci când gătesc acest fel de mâncare.
Alina Costache
26 aug. 2023, 08:46
Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro.

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean.

Cea mai bună rețetă de ciorbă de oase! Ioana Ginghină a demonstrat că dragostea trece prin stomac
Pe de altă parte, acesta este bogat în uleiuri volatile aromatice, dar şi în vitamina A şi vitamina C. De asemenea, leuşteanul conţine şi cumarină, substanţă benefică celor care suferă de hipertensiune, osteoporoză, astm şi chiar cancer. Rădăcina de leuştean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, răşină şi acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie şi ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale şi grăsimi vegetale.

 

Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe: „A plecat dintre noi și n-a știut adevărul. Dacă spui o minciună, să o păstrezi până te duci”

Ciorba este un preparat lichid din legume şi carne, obţinut prin fierberea bucăţilor de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântaşuri obţinute prin rumenirea făinii din diverse cereale şi după preferinţă acrirea cu oţet alimentar, borş, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roşii, corcoduşe, zarzăre ori zeamă de varză.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune sarea, secretul unui gust delicios

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, fie că este vorba despre ciorbă de perişoare, cu găluşte, de pui sau de burtă, gospodinele trebuie să ţină cont de anumite lucruri atunci când gătesc acest fel de mâncare.

”Sarea în bucate” reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o încântare a papilelor gustative. Să învățăm cum să punem corect sare în mâncare pe măsură ce o pregătim este probabil una dintre cele mai importante abilități privind gătitul pe care le putem dezvolta.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă

De exemplu, atunci când vreţi să faceţi o ciorbă de pasăre de curte, adăugaţi neapărat bulion pentru a da culoare şi un plus de savoare mâncării. Pe lângă aromă, bulionul va fi plin nutrienți precum calciu și magneziu.

Un alt lucru pe care gospodinele trebuie să-l facă neapărat atunci când gătesc ciorbă este să înlăture spuma obţinută în timpul fierberii legumelor şi a cărnii. În caz contrar, la final supa va fi amară.

Puţine gospodine ştiu când se adaugă, de fapt, sare în mancare. Ei bine, nu adăugaţi niciodată sare în timp ce gătiţi ciorba. Sarea se adaugă aproape la final, după bulion.

Astfel, vei fi sigură că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte, faceţi totul cu măsură şi nu puneți prea multă sare. Dacă totuşi. din greşeală, aţi scăpat prea multă sare în ciorbă, folosiţi un cartof pentru a drege gustul.

Bucăţile mici de cartof vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește.

Citeşte şi Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul

Cum prepari ciorba de pui. Reţetă pe care trebuie să o încerci

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un pui mare taiat in bucati
Două linguri ulei de masline
Trei legături de pastarnac
O jumatate de telina
Patru morcovi
Două cepe mari
Patru catei de usturoi
Două legaturi de patrunjel
Sare după gust
Bors după gust

Citeşte si Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase

Mod de preparare Ciorbă de pui

În primul rând trebuie să dezosezi puiul şi să-l tai în bucăţi mici, după care trebuie pus la fiert.  După ce puiul dă în fiert, fii atentă să înlături spuma cu o paletă.

In acest timp, pe un alt ochi al aragazului, pune legumele la inabusit. Adauga intr-o tigaie incapatoare uleiul de masline, apoi ceapa, pastarnacul, telina, morcovii, usturoiul – toate taiate marunt. Adauga piperul si sarea si lasa-le sa se inabuse la foc mediu, timp de 15 minute.

Dupa scurgerea celor 15 minute, adauga legumele din tigaie peste supa de pui şi adaugă borşul, după care mai lasă la fiert timp de câteva minute. La final, adăugaţi verdeaţa.

Poftă bună!

Când se pune sarea pe carnea pentru friptură

Carnea poate fi asezonată cu sare cu o zi înainte de gătire. Cu cât carnea va sta mai mult timp în contact direct cu sarea, cu atât ea va avea timp să pătrundă în textura sa. Așadar, dacă adăugăm sare la final, la o friptură, la carne, va fi extrem de sărată și s-ar putea să nu ne placă. Dacă adăugăm sare la începutul gătirii atingem perfecțiunea dorită.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'