Românii merg la supermarket la fiecare sfârşit de săptămână şi încarcă grăbiţi coşurile. Marile magazine au metodele lor astfel încît clienţii să plece cu portbagajele pline. Cei mai mulţi dintre ei nu știu că nu este bine să ia primele produse de pe rafturile din supermarket.
Multe persoane au tendința să ia primele produse pe care le găsesc pe rafturile din supermarket. Acest obicei are legătură cu regula FIFO, regulă ce înseamnă primul intrat, primul ieșit. Mai exact, acest principiu face referire la faptul că alimentele livrate primele într-un magazin sunt și primele care ajung să fie vândute.
Ei bine, cele mai vechi produse, care au un termen de expirare mic, sunt așezate pe locurile din față ale rafturilor din supermarket, iar asta pentru a se vinde repede și a nu rămâne pe stoc. Chef Nicolette Pace spune că persoanele ar trebui să cumpere produsele aflate în spate pe rafturi, deoarece au un termen mai lung de expirare.
„Datele de expirare mai noi sunt plasate în spatele raftului, așa că dacă aveți nevoie de un termen de valabilitate mai lung verificați partea din spate a raftului”, a explicat bucătarul, potrivit huffpost.com. De asemenea, cercetătorul Paul Rodway de la Universitatea din Chester din Marea Britanie a mărturisit ce preferințe au clienții cu privire la produsele de pe raft. Așadar, în general, persoanele aleg alimentele de la mijloc.
O altă regulă vorbește despre produsele pentru cei mici, cum ar fi ciocolata, sucul cu pai, bomboanele sau înghețata. Aceste alimente trebuie să fie mereu așezate la nivelul ochilor copiilor, pentru a-i atrage pe cei mici.
Chiar dacă stabiliți de acasă un buget care nu trebuie depășit atunci când mergeți la cumpărături, de multe ori se întâmplă să treceți peste suma aceea. E simplu să economisești atunci când te duci la supermarket dacă folosești aceste trucuri. Magazinele folosesc tactici bine puse la punct care îi fac pe oameni să achiziționeze cât mai multe produse. Iată cum poți evita cheltuielile excesive și inutile.
Niciodată nu faceți cimpărături când vă este foame, pentru că este o idee foarte proastă. Veți ajunge să luați alimente care nu vă sunt cu adevărat necesare.
Planificați-vă meniul săptămânal înainte de a merge la supermarket. Asta vă va ajuta să evitați risipa alimentară, mai ales dacă aveți o listă cu alimentele pe care doriți să le preparați.
Nu treceți de două ori pe acelașo culoar pentru a nu fi ademeniți de produsele de care nu aveți nevoie. Luați în considerare posibilitatea de a împărți lista de cumpărături în funcție de dispunerea rafturilor din magazin. Astfel, veți economisi timp și bani.
Alegeți produse pe bază de plante deoarece o alimentație sănătoasă pe bază de legume, fructe și cereale. Sunt mai ieftine decât produsele procesate sau cele de origine animală și vor fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Pe de altă parte, mesele dumneavoastră trebuie să fie echilibrate.
Cum sunt manipulați românii să cumpere produse din supermarketuri care nu erau pe lista lor de cumpărături. Mulți plec din magazine cu lucruri de care nu aveau nevoie cu adevărat. La ce trucuri apelează marile lanțuri de magazine.
De obicei, oamenii fac cumpărături la două săptămâni, iar achizițiile importante o dată pe lună. De multe ori se întâmplă ca aceștia să ajungă la casa de marcat cu mai multe produse decât aveau inițial pe listă. Strategia magazinelor este una simplă: coridoarele sunt organizate în așa fel încât să te facă să petreci cât mai mult timp în magazin, pentru a te face să cumperi cât mai multe produse.
Citește și: Lidl, oferta de nerefuzat din această săptămână. Va fi bătaie pe produsul pe care toată lumea îl are în casă
La rândul lor, produsele sunt poziționate strategic pemtru a fi cumpărate de cât mai multă lume, iar reclamele sunt colorate și animate pentru a atrage atenția.
Pentru că de multe ori cumpărăturile necesită foarte un efort destul de mare, mulți ajung obosiți la casa de marcat și cumpără produse, precum batoane de ciocolată, dulciuri, sucuri, care să le aducă un plus de energie, potrivit playtech.ro.
Cele mai utilizate trucuri pe care le folosesc magazinele ca sa cumperi mai mult:
1. Mirosul apetisant. „Cand intri intr-un magazin si dai de un miros de paine calda sau pui la rotisor, glandele tale o iau razna. Iar cand salivezi, esti un cumparator foarte indisciplinat”. (Paco Underhill, autorul cartii „Ce vor femeile: Stiinta Shoppingului la femei”)
Citeşte şi 13 lucruri pe care NU ţi le va spune niciodată vânzătorul
2. Caruciorul generos. Nu este deloc intamplator ca s-a marit dimensiunea caruciorului de cumparaturi, scrie ziarulevenimentul.ro. „Am facut un test si am dublat dimensiunea unui carucior de cumparaturi. Vanzarile au crescut cu 19%”. (Martin Lindstrom, consultant de marketing, autorul cartii „Trucuri pe care companiile le folosesc pentru a ne manipula si a ne convinge sa cumparam”)
3. Pretul. Statistic vorbind, cumparatorii nu stiu decat preturile a 4 mari produse – paine, lapte, oua si banane. „La restul produselor, 99% dintre consumatori nu isi vor da seama niciodata daca fac sau nu o afacere buna cumparand dintr-un loc sau altul”. — Martin Lindstrom
Citeşte şi Pleci la cumpărături cu buget fix, dar cheltui o avere? Uite cum te STORC magazinele de bani
4. Muzica buna. „Multe magazine pun o muzica mai lenta decat ritmul inimii, astfel incat vei petrece mai mult timp in respectivul magazin si vei cheltui cu 29% mai mult decat iti propusesesi”. — Martin Lindstrom
5. 50%. La cumparaturi, doar produsele cu 50% reducere reprezinta o afacere buna. Reducerile de genul „Al doilea produs la jumatate de pret”, nu inseamna decat o reducere generala de 25%.—Teri Gault
Citeşte şi De ce să NU te duci la cumparaturi când ţi-e foame