Greşeala pe care aproape toţi românii o fac în weekend. Dr. Virgiliu Stroescu spune care este legătură nocivă dintre grătar şi ţigări

Friptura pe grătar este mult mai periculoasă decât țigările, atenționează renumitul medic Virgiliu Stroescu.
Alina Costache
02 iun. 2024, 10:14
Greşeala pe care aproape toţi românii o fac în weekend. Dr. Virgiliu Stroescu spune care este legătură nocivă dintre grătar şi ţigări
Medicul Virgiliu Stroescu, despre pericolul ascuns din carnea pe grătar

Medicul Virgiliu Stroescu a adus în atenția publicului un aspect îngrijorător legat de consumul de carne pe grătar, subliniind pericolele la care ne expunem atunci când savurăm acest preparat apetisant. Potrivit specialistului, friptura conține substanțe pro-cancerigene care se formează în timpul procesului de gătire la temperaturi ridicate și în contact cu fumul degajat de cărbuni. Acest fenomen este responsabil de creșterea riscului de îmbolnăvire cu cancer.

Conform explicațiilor medicului Stroescu, carnea pe grătar generează o substanță extrem de periculoasă, numită benzpiren, care apare în momentul în care grăsimea din carne începe să curgă și este accentuată de fumul produs de arderea cărbunilor. Această substanță toxică este doar unul dintre numeroșii compuși pro-cancerigeni care se formează în timpul procesului de gătire. Printre aceștia se numără nitriții, aminele și nitrozaminele, care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor canceroase.

Consumul de carne pe grătar este de 5-6 ori mai periculos decât fumatul

Specialistul atrage atenția că consumul de carne pe grătar este de aproximativ 5-6 ori mai periculos din punct de vedere cancerigen decât fumatul. De fapt, un kilogram de carne preparată pe grătar ar conține echivalentul a 700 de țigări în ceea ce privește conținutul de benzpiren. Această comparație este extrem de alarmantă și subliniază gravitatea riscurilor asociate consumului excesiv de carne preparată termic la temperaturi ridicate.

Medicul Virgiliu Stroescu subliniază că aceste substanțe toxice pătrund în corpul nostru atunci când consumăm carne pe grătar, iar această expunere poate avea consecințe serioase asupra sănătății noastre pe termen lung. Deși carnea preparată în acest mod poate părea apetisantă și gustoasă, riscurile asociate cu consumul său nu ar trebui subestimate.

Citește și: Medicul Virgiliu Stroescu spulberă mitul despre vinul roșu, considerat benefic pentru sănătate. ”Alcoolul, sub orice formă, e toxic!”

Este important să fim conștienți de aceste riscuri și să luăm în considerare opțiuni alternative de preparare a cărnii, cum ar fi gătirea la cuptor sau la aburi, pentru a reduce expunerea la substanțele pro-cancerigene. De asemenea, o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și proteine alternative la carne, poate contribui la menținerea sănătății noastre pe termen lung.

Virgiliu Stroescu, despre importanţa TELOMERILOR: „Atunci când sunt foarte mari, apare cancerul”. Ce spune profesorul Dulcan despre telomeri

Medicul Virgiliu Stroescu a oferit o serie de sfaturi legate de creșterea imunității. Celebrul medic susține că, pentru a îmbunătăți imunitatea, este important să adoptați un stil de viață sănătos, să aveți o dietă echilibrată, să faceți exerciții regulate, să gestionați stresul și să dormiți suficient. De asemenea, evitați expunerea la substanțe toxice și luați în considerare suplimentele alimentare sau vitaminele dacă aveți deficiențe nutriționale.

Virgiliu Stroescu: „Hrana care nu e crudă e de calitate inferioară, iar organismul se chinuie să elimine ceea ce am băgat în noi”

„Există legi care sunt foarte importante şi pe care nu avem voie să le încălcăm, încălcarea lor se pedepseşte. Pedeapsa e boala. Noi trebuie să cunoaştem legile sănătăţii, avem nevoie de un stil sănătos de viaţă. Asta înseamnă să îmbinăm alimentaţia cu mişcarea, cu odihna, cu apă, cu lipsa stresului. Alimentele sunt vii, un măr are viaţă în el. În momentul în care l-am fiert, s-a dus viaţa din el. Hrana crudă dă organismului sănătate pentru că ne dă materia primă a vieţii. Viaţa din plante intră în viaţa noastră. Hrana care nu e crudă e de calitate inferioară, iar organismul se chinuie să elimine ceea ce am băgat în noi.

Virgiliu Stroescu dezvăluie care sunt cele mai sănătoase alimente. „Cine le mănâncă zilnic nu face cancer”

Avem 23 de perechi de cromozomi, iar fiecare cromozom are două capete numite telomeri. Cu cât mâncăm o hrană mai bună, suntem mai optimişti, ne odihnim suficient, cu atât telomerii cresc, crescând astfel şi durata vieţii. Supărarea, tristeţea, stresul, boala scad telomerii. Însă atunci când telomerii sunt foarte mari, apare cancerul. Noi putem trăi mult mai mult cu un stil de viaţă sănătos. Cei care mănâncă hrană vegetală, care fac mişcare, care au pace sufletească trăiesc mai mult”, a spus reputatul specialist în exclusivitate la emisiunea România de poveste.

Medicul Virgiliu Stroescu: „Pentru creşterea imunităţii avem nevoie de proteine”

Medicul susține că este foarte important să consumăm cât mai multe vegetale, să nu lipsească nici fructele, însă este bine de știut faptul că fructele trebuie mâncate înainte de masă.

Profesorul Constantin Dulcan, despre cum scapi de boli cu tehnica imageriei: „Toate suferinţele au un rost, un sens. Doar ateii cred că sunt fără Dumnezeu”

„Alimentele sănătoase sunt cele vii, vegetale, toate vitaminele de pe această planetă le găsim în verdeţuri. Nu trebuie să ne lipsească fructele, însă, atenţie! Fructele trebuie mâncate înainte de masă. Nu trebuie să ne lipsească salatele, substanţele verzi. Cât mai multe produse vegetale să consumăm zilnic, pentru că ele ne cresc imunitatea.

Pentru creşterea imunităţii avem nevoie de proteine, dar aceste proteine le produce organismul, nu le luăm din afară. Proteinele sunt făcute din aminoacizi, iar hrana vegetală e plină de aminoacizi”, a completat reputatul medic.

Medicul Constantin Dulcan aruncă bomba despre aceiaşi telomeri! Greşeala care îţi blochează sistemul imunitar cinci ore. ”Noi ne îmbolnăvim singuri”

Medicul Constantin Dulcan aruncă bomba! Profesorul doctor Constantin Dulcan a subliniat că stresul este extrem de periculos și este unul dintre factorii care provoacă boli grave fără ca noi să ne dăm seama.

Citește și Profesor dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, invitat de onoare la a V-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

„Stresul este reacţia pe care o are organismul la o traumă care poate să fie fizică, psihică, emoţională. Stresul în organism are efect asupra a trei elemente structurale esenţiale: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar. În ceea ce priveşte neuronul, stresul blochează neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni.a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au nişte proteine la capetele lor cu rol de protecţie, se cheamă telomeri. Stresul acţionează asupra acestor telomeri, pe care îi scurtează astfel. Mai exact, cu fiecare diviziune celulară, telomerii se scurtează, stresul acţionează asupra lor, deci reduce pur şi simplu longevitatea, durata vieţii”, a declarat prof. Constantin Dulcan.

Reputatul neurolog a explicat ce trebuie să facem ca să scăpăm de stres. „Este esenţial să nu te implici. Implicarea emoţională într-un fenomen negativ, într-o ştire de la televizor etc. îţi consumă enorm de multă energie. Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie. Să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi.

De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva. Ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră.

Evident, acestea sunt situaţii în care nu poţi rămâne indiferent. Îţi moare cineva, nu poţi să râzi, este anormal, astea sunt lucruri care ţin de naturaleţea lucrurilor, nu despre asta discutăm. Dar eu vorbesc de celelalte cazuri, în special de stresul pe care ni-l provoacă urmărirea ştirilor negative, pe care cineva ni le toarnă pe gât gratuit, numai ca unii să câştige audienţă.

Cred că societatea ar trebui să gestioneze stresul şi sunt multe mijloace. Cred cu toată tăria: condiţia este ca oamenii care ne conduc să aibă şi ceva noţiuni de psihologie socială, aşa acum trebuie să aibă noţiuni de filosofie economică”, a mai spus Dumitru Constantin Dulcan.

Revenind la care este greșeala de cinci minute ce îţi blochează sistemul imunitar timp de cinci ore, doctorul Dulcan a dezvăluit că sunt trei factori extrem de nocivi.

„Asupra sistemului imunitar, un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-şase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule şi organe care produc limfocite. Acestea ne apară de virusuri, de bacterii şi îşi fac datoria circulând în permanenţă în organism.

De pildă, celulele care mor trebuie îndepărtate. Iar în organism există celule limfotice killer sau ucigaşe, care înglobează aceste celule care mor, pentru că altfel ele se pot fixa pe un loc, creează inflamaţie şi de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer. Aşadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie să circule în permanenţă în organism ca să poată şi să ne apere împotriva tuturor acelor substanţe care sunt străine de corp. Stresul le tulbură eficienţa”, a subliniat neurologul Dumitru Constantin Dulcan.

Citește și Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, despre greşeala de cinci minute care îţi blochează sitemul imunitar cinci ore

EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

Medicul Virgil Stroescu a vorbit, în cadrul emisiunii Punctul culminat, moderată de Victor Ciutacu la România TV, despre riscul consumului de carne.

„Un om care nu dă la copil decât salată, ăla nu-i un om normal. Sunt niște reguli. Și veganii care sunt la ora actuală nu sunt niște oameni care nu știu absolut nimic, dar s-a văzut foarte clar că există două categorii de aminoacizi: aminoacizii esențiali și neesențiali. Cine credeți că fac aminoacizi esențiali, plantele sau animalele? Plantele. Fără aminoacizi esențiali noi nu putem trăi. Aminoacizi esențiali fac doar plantele. Omul și animalele nu pot face aminoacizi esențiali. Asta e formidabil chiar. Nu putem spune că nu avem nevoie de aminoacizi din plante. Ele fac aminoacizi esențiali. 

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

E dovedit că alimentația cu carne nu e sănătoasă. Sunt milioane de oameni care nu au consumat carne. Închipuiți-vă puțin, în România, la cât timp se mânca o găină? La săptămână. Deci erau vegani dacă mâncau o dată pe săptămână. Eu nu zic că nu mâncau, dar, în general, oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale. Din ce cauză, carnea nu este un animal sănătos, nu are fibre vegetale. Ăsta este secretul unei alimentații normale. Dacă n-ai fibre, ești un nenorocit: crește rata cancerului, pentru că nu împinge nimeni hrana, ești constipat, cancer de colon. Apoi, fibrele vegetale sunt ca un fel de mop, atrag tot ce face rău. Ai nevoie, strict necesar, pentru flora intestinală. Dacă nu mănânci fibre vegetale, nu poți să ai bună flora microbiană inferioară, pentru că în partea inferioară a intestinului fibrele vegetale se descompun și dau hrană și pentru microbiotă și pentru intestin, pe când hrana animală provoacă cancer”, a spus dr. Virgil Stroescu.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”

Totodată, medicul a criticat metodele nesănătoase de slăbire promovate în ultimul timp în mediul online, susținând că oamenii au nevoie de un regim adecavat și un aport suficient de nutrienți pentru a slăbi corect.

„Asta-i televizor. Evident că lumea numai ascultă după ureche și de aia se întâmplă nenorociri în lumea asta. Dacă vrei să slăbești, am și eu un regim, că mai lucrez și eu cu oamenii, și am văzut că dacă luni, miercuri, vineri beau numai supă și mănâncă puțin și fac efort fizic, scad de la 130 – 120 până la 70. Dar în fiecare zi… Luni, miercuri, vineri supă, restul mănânci normal. Ai nevoie de un aport suficient ca să trăiești”, a mai spus medicul Virgil Stroescu.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!