Greșeala pe care foarte mulți români o fac atunci când dorm! Medicul Vlad Ciurea susține că radiațiile emise de telefon pot afecta sănătatea creierului și recomandă ca noaptea acesta să fie ținut la distanță.
”Telefonul mobil emite radiații. Este dovedit. Sunt tot felul de experimente. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină. Putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. În niciun caz, vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat! Este o mare greșeală!”, a afirmat Vlad Ciurea potrivit spectacola.
Mai mult, Vlad Ciurea a subliniat că este îngrijorător faptul că tot mai mulți copii devin dependenți de telefoanele mobile.
„În rândul copiilor, fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. După fenomenul de plăcere, apare fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil”, a mai spus reputatul neurochirurg.
Cât despre efectele dăunătoare ale dependenței de telefonul mobil, Vlad Ciurea a subliniat că expunerea îndelungată la un astfel de dispozitiv poate restrânge vocabularul copilului, dar și capacitatea lui de comunicare verbală, nonverbală și paraverbală.
„Copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea Neața, cu Răzvan și Dani.