Greşeala pe care mulţi o fac la micul dejun. Pentru multe persoane, acesta constă eventual în ouă, lactate, cereale, însă nu este suficient.
Potrivit medicului Krista Yoder Latortue, principala greşeala comisă la micul dejun de multe persoane este că nu mănâncă fructe şi legume. Chiar dacă aportul lor caloric este mai mic decat cel al cerealelor integrale cu lapte sau al ouălor fierte, este esenţial ca acestea să fie incluse în meniu.
Citeşte şi: Micul dejun de post. 3 produse delicioase de 6 lei din oferta Kaufland
Mai exact, jumătate din micul dejul trebuie să conţină fructe şi legume, pe lângă proteinele şi carbohidraţii ingeraţi din ouă şi din cereale, spre exemplu.
Specialistul atrage atenţia că un mic dejun sanatos este, de fapt, porţionat astfel: jumătate din el să fie compus din fructe si legume, un sfert din produse din cereale integrale (musli, pâine integrală, etc) şi un alt sfert din proteine (iaurt grecesc, o lingură de unt de arahide pe o felie de pâine integrală, o jumătate de cană de lapte).
Nutriţioniştii ne avertizează să evităm câteva dintre cele mai consumate alimente de români dimineaţa, la cafea.
Evită pâinea cu dulceață dimineaţa, alături de cafea. Deşi este un mic dejun rapid şi pare ideal atunci când te grăbeşti, nutriţioniştii avertizează că acest obicei ne-ar putea afecta dieta. Mai mult, conţine aşa numitele „calorii goale” şi nu este o sursă bună de energie cu care să-ţi începi ziua.
De asemenea, evită croissantele sau gogoşile. Nici acestea nu sunt potrivite pentru prima masă a zilei.