În plus, un alt studiu realizat la Universitatea Michigan a analizat modul în care desfășoară această sarcină circa 4.000 de oameni. Au descoperit astfel că 99% dintre utilizatorii toaletelor nu se spală pe mâini în primele 15-20 de secunde, așa cum ar trebui pentru ca germenii să fie distruși în totalitate. Mai rău, o treime dintre oameni nu s-au obosit să folosească săpun și 10% au renuțat la a se mai spăla pe mâini, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Ce foloseşti zilnic la serviciu, dar este mai murdar decât toaleta
Observația a mai arătat că 15% dintre bărbați nu s-au curățat pe mâini comparativ cu 7% dintre femei care au făcut același lucru. Pe de altă parte, doar jumătate dintre bărbați au folosit săpun, față de 75% dintre femei.
Citeşte şi Scapă de microbi! Cele mai MURDARE LOCURI din viaţa ta
„Oamenii au ideea că mâinile lor sunt mai curate decât în realitate”, spune Carl Borchgrevink, profesor la Universitatea Michigan. În funcție de tipul bacteriilor care se află în băile publice, pe suportul de hârtie igienică sau pe cel de șervețele uscate, acestea pot fi luate extrem de ușor. E.coli și stafilococul auriu sunt cele mai comune. Odată intrate în organism, provoacă infecții extrem de rezistente.
Este extrem de important ca în secunda următoare după ce folosim toaleta, să folosim săpun din belșug și să frecăm bine palmele, apoi să clătim sub jet de apă. Atenție, gelurile de igienizare a mâinilor nu sunt atât de eficiente, omoară bacteriile, dar nu îndepărtează reziduurile de mizerie de la alte obicete cu care intrăm în contact.