Mihaela Bilic a dezvăluit care este greșeala pe care o fac majoritatea românilor atunci când consumă sarmale. Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de sărbătoare, fie că sunt cu foi de viță ori cu foi de varză, majoritatea le consumă alături de mămăligă, smântână și ardei iute murat sau proaspăt.
Citește și O prăjitură sau un suc de fructe? Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic: „Din această cauză copiii sub trei ani sunt obezi”
Medicul nutriționist susține nu este deloc o combinație bună, mai ales dacă ții la siluetă.
Mihaela Bilic le recomandă celor care țin la siluetă să renunțe la mămăligă, dar și la smântână atunci când consumă sarmale. Medicul spune că sarmalele sunt un fel de mâncare echilibrat pentru că în ele se regăsesc: carne, cereale și legume, așa cum este recomandat nutrițional.
Și ca să aveți cu adevărat o masă corectă, Mihaela Bilic recomandă ca o porție de sarmale să aibă maximum 5 bucăți care să fie gătite astfel: carnea tocată să fie din pulpă de porc, sarmalele nu trebuie să fie gătite în ulei și să nu fiarbă în zeamă de varză, borș sau suc de roșii.
„Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
– porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
– carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
– să nu fie adăugat la gătit ulei – de niciun fel!!
– să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
– smântâna să fie folosită ca decor
– să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
”În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă”, a adăugat nutriționistul.
Citește și Andrei Roșu, maratonistul vegan, o atacă dur pe Mihaela Bilic: ”Această doamnă ar trebui internată”