Greşeala pe care o fac majoritatea românilor. Ce NU e trecut în DECLARAŢIA pe propria răspundere şi îţi poate aduce amenzi uriaşe

Numărul amenzilor date pe perioada stării de urgenţă este infinit mai mare în comparaţie cu numărul celor infectaţi. Este şi vina autorităţilor care se contrazic în declaraţii, iar documentele anunţate sunt pline de exprimări ambigue.
Filip Stan
19 apr. 2020, 07:40
Greşeala pe care o fac majoritatea românilor. Ce NU e trecut în DECLARAŢIA pe propria răspundere şi îţi poate aduce amenzi uriaşe

STARE DE URGENŢĂ. „Reglementarea legală, în momentul de față, solicită declarație pe propria răspundere atunci când faci activitate fizică individuală sau când te duci să-ți cumperi pâine de la magazinul de vizavi,

STARE DE URGENŢĂ. Trebuie trecută ora deplasării în declaraţia pe propria răspundere? Răspunsul dat de autorităţi

Ministrul de Interne a zis că nu este nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când te deplasezi în apropierea locuinței sau atunci când îți plimbi animalul de companie. Așadar, declarația oficială a fost că nu este nevoie de un astfel de document. Din păcate, nu s-a adaptat și legislația la declarația ministrului de Interne. Oamenii sunt confunzi și, din această cauză, greșesc și sunt sancționați. Eu nu cred că oamenii au de ce să fie sancționați ei ascultând și crezând ce le spune ministrul de Interne. Lucrurile acestea se pot corecta foarte ușor”, a spus Prof. Dr. Alexandru Rafila la DC News.

Vela: Cei care își plimbă câinele nu au nevoie de declarație pentru a ieși din casă

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că persoanele care ies în apropierea locuinţei pentru a-şi plimba animalele de companie sau pentru activităţi fizice nu trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, deoarece autoritățile le pot verifica adresa din buletin. „Cei care îşi scot căţelul la plimbare nu trebuie declaraţie, pentru că în momentul în care poliţistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul îşi plimbă căţelul sau face sport în jurul blocului”, a explicat Marcel Vela.

DECLARATIE DE PROPRIA RASPUNDERE. De unde se descarcă formularul corect. Precizări importante de la autorităţi

IGPR: Nu există norme de amenzi

Comisarul de poliţie Georgian Drăgan din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a făcut, vineri seară, mai multe precizări în legătură cu sancţiunile aplicate de poliţişti. Potrivit lui Drăgan, poliţiştii nu au normă de amenzi, dar rolul lor în această perioadă este de a acţiona pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

”Pentru că astăzi în spaţiul public au apărut pe multe ştiri false, vreau să clarific câteva aspecte. În primul rând, poliţiştii nu au normă de amenzi. Permanent colegii mei sunt sfătuiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune. Misiunea noastră este siguranţa cetăţeanului, iar prevenirea criminalităţii rămâne prima noastră opţiune. (…) Ştim că sancţiunile pot părea mari, însă vreau să fac o precizare, scopul poliţiştilor în aceste zile nu este – aşa cum am mai spus – acela de a sancţiona şi acela de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului coronavirus”, a declarat, vineri, seară, Georgian Drăgan.

Citeşte şi Cum puteţi duce părinţilor produse pentru masa de Paşte. Anunţ oficial, ce trebuie trecut pe DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Potrivit acestuia, măsurile generale de prevenire a răspândirii Covid-19 trebuie respectate de toată lumea.

”Din totalul de aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie prevăzute de ordonanţele militare doar aproximativ 50 de sancţiuni au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani. (…) Vă rugăm să staţi acasă, să respectaţi prevederile ordonanţelor militare şi să aveţi grijă de cei dragi”, a mai declarat Drăgan.

PLUS a cerut Ministerului Afacerilor Interne transparentizarea procesul de sancţionare a cetăţenilor care încalcă măsurile prevăzute de ordonanţele militare emise în perioada martie-aprilie 2020.

”Solicitarea este făcută în urma îngrijorării legate de posibilitatea ca numărul de sancţiuni să fie folosit ca indicativ al eficienţei forţelor de ordine şi în detrimentul unor altor măsuri care nu implică aspectul punitiv. PLUS consideră că, deşi starea de criză presupune un număr de măsuri excepţionale şi suspendarea unor drepturi pe o perioadă prestabilită, ea nu implică şi excese ale autorităţilor sau suprautilizări ale măsurilor punitive sau de forţă. Considerăm că dialogul dintre instituţiile statului şi cetăţeni este esenţial, cu precădere în perioadele de criză. Ne dorim să nu cădem în greşeala de a considera că este normal să abuzăm de puterile oferite de ordonanţele militare împotriva cetăţenilor. Suntem convinşi că stresul de la nivelul întregii societăţi se resimte şi mai acut în rândul celor din linia întâi şi, pentru a nu lăsa să planeze nicio urmă de îndoială, credem că Ministerul de Interne trebuie să ducă exerciţiul transparenţei instituţionale până la capăt”, a transmis, vineri seară, PLUS, printr-un comunicat de presă.

DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE, ultima variantă. Atenţie la aceste detalii pentru a evita amenzi de 2000 de lei!

Formaţiunea susţine că s-au dat 200.000 de amenzi, ceea ce este ”o cifră uriaşă, însumând aproximativ procentul de 1% dintre cetăţenii români”.

”Or, asta ne spune că avem o frenezie a amenzilor fără să ştim dacă ele sunt sau nu meritate, dacă sunt rezultatul unui comportament generalizat şi dacă acest tip de sancţionare funcţionează sau nu. Nu ştim nici care este procentul de amenzi din zona rurală sau cea urbană, nu ştim dacă ele sunt adaptate specificului local şi nici care este efectul concret al acestui comportament. Din calculele noastre, cifra totală a amenzilor tinde să fie în creştere şi să ajungă în scurt timp la 100 de milioane de euro. Este cel puţin ciudat să ajungi în câteva săptămâni la o astfel de sumă şi ne este teamă că acumularea rapidă a unui număr extrem de mare de amenzi poate să aducă şi excese de zel absolut problematice în acest moment delicat“, a declarat Victor Giosan, membru al Celulei executive de criză PLUS pe domeniul Reforma administraţiei publice şi digitalizarea statului, citat în comunicatul de presă.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Medicamentul care ar reduce speranța de viață cu 6 ani. Multe persoane îl folosesc pentru o problemă des întâlnită
Capital.ro
Blackout în România? Cel mai negru scenariu pentru țara noastră: Catastrofale
Playtech.ro
Aparatul pe care românii nu îl mai pot cumpăra de la 1 iulie 2025. Electrocasnicul dorit de mulți a fost interzis de UE
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Momente de teroare pentru o femeie din Brooklyn, atacată de un grup de evrei ortodocși. „Amenințau cu violul, scandau «moarte arabilor»”
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Vești foarte proaste pentru pensionari, din luna mai. Cine se face vinovat
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii care vor primi 292 de lei pe 8 mai 2025, direct pe card sau prin Poșta Română
Cancan.ro
Ce a făcut angajata unui fast-food din Plaza România, după ce a aflat că Piedone face controale în zonă. Șeful ANPC a prins-o în fapt!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Turul II înapoi? Decizia la care nu s-ar fi așteptat Călin Georgescu: Judecat abuziv
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Mesajul Runelor pentru marti, 29 aprilie 2025. Zi de marti cu noroc mare pentru patru zodii!
MediaFlux
Mihai Leu în stare critică la terapie intensivă. Fostul campion la box si pilotaj adus cu elicopterul la București
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster