Bei cafea după ora 17? Iată la ce riscuri îți expui organismul! Cafeaua face parte din rutina zilnică a multor oameni. Fie că este savurată dimineața sau în oricare parte a zilei, aceasta este nelipsită din viața lor.
Cafeaua poate fi un adevărat prieten al organismului nostru daca este consumată în cantități moderate, însă trebuie să știi că în cazul în care faci abuz, aceasta poate deveni un adevărat dușman.
Ingredientul banal pe care să-l pui în cafea pentru a avea o zi de vis. Câte ceşti de cafea sunt recimandate pe zi
Ce se întâmplă atunci când bei cafea după ora 17
Excesul de cafea poate avea efecte nocive dacă este consumată în exces. Astfel, multe dintre simptome ar fi amețeala, anexietatea, insomnia, dermatita, psoriazisul și alte afecțiuni, potrivit medicilor. De asemenea, dacă decizi să bei cafea dupa ora 17, riști să ai parte de afecțiuni cardiace.
Mai mult, aceasta devine toxică atunci când este combinată cu lapte condensat și mult zahăr. Sfatul medicilor este să nu bei mai mult de 5 cești de cafea pe zi, pentru a-ți menține organismul sănătos. În plus, aceștia recomandă să bei cafeaua dimineața și eventual după prânz. Evită să o consumi spre seară!
Ceai sau cafea? Ce recomandă profesorul Ciurea: Este bine să se bea în general o ceaşcă încet, liniştit
Cafeaua îmbunătățește condiția fizică, conform specialiștilor. Cafeina stimulează sistemul nervos și de asemenea conține nutrienți importanți, cum ar fi magneziul, manganul și potasiul. În plus, aceasta reduce riscul de depresie și îți crește energia. Mai mult, cafeaua contribuie la reducerea riscului de cancer, mai ales cel de ficat. Toate acestea dacă este consumată echilibrat și în părțile zilei indicate de către specialiști.
Cu cât vei evita mai mult să bei cafea după ora 17, cu atât organismul tău se va menține mai sănătos. Atunci când simți nevoia să bei cafea spre seară, alege mai bine ceaiurile din plante, alimente și băuturi bogate în nutrienți și cu proprietăți antioxidante. Astfel, te vei menține sănătos.
De ce nu este bine să bem cafeaua după ora 17:00. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Una dintre cauzele bolii este chiar această suprasolicitare a creierului!”
”Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să „întindem” timpul pentru performanțe de scurtă durată.
Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului.
Nu recomand să bem cafea după ora 17
Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri.
Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.
Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică.
Iată ce putem da creierului
– O melodie (mie de exemplu îmi place și muzica latino! Îl ascult cu plăcere pe Julio Iglesias)
– O carte bună
– O discuție bună
– O emisiune bună – fără scandal, politică, război, agresivitate sau cinci accidente pe minut
– Un răsărit de soare.
Lista e foarte lungă și e întotdeauna personalizată. Fiecare cu micile lui bucurii. Vă recomand să nu uitați de ele!
Sănătate!”, scrie medicul Vlad Ciurea pe o rețea socială.