Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Cei mai mulţi dintre noi au făcut asta întreaga viață, fără să știe că este total greșit. Obiceiul de a aplica clasicul deodorant dimineața, după duș, înainte de a ieși din casă, va trebui schimbat
Alina Costache
21 nov. 2021, 21:36
Greşeala pe care o fac toţi românii în fiecare dimineaţă. Când şi cum se aplică deodorantul corect

Conform celor mai recente cercetări, deodorantul trebuie aplicat seara, înainte de a merge la somn, nu dimineața când ne trezim și ne pregătim să mergem la serviciu sau la școală. Regula aplicării deodorantelor noaptea e valabilă pentru acelea care au caracter antiperspirant.

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca porii temporar, a diminua cantitatea de transpirație eliminată de tine, menținându-ți axilele uscate (și astfel inhibând dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute specifice).

Cauza care ar putea creşte incidenţa cancerului la sân. Ce conţin deodorantele
Când suntem mai puțin activi, temperatura corpului scade, ceea ce ne face să transpirăm mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspirantelor: aluminiul.

”Este mai ușor ca aluminiul să pătrundă în piele când nu trebuie să treacă tocmai prin acel lucru împotriva căruia lucrează”, a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie.

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu simțim doar niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie.

Trebuie să miroși bine dacă vrei să fii pe placul celor din jur. Din fericire, astăzi fiecare om are acces la duș și la deodorant. Dar și aici reușim să o dăm în bară. Iată alte 10 greșeli banale pe care le facem când folosim deodorantul.

#1. Încurci deodorantul cu antiperspirantul

Deci, să fie clar. Deodorantul e produsul care elimină sau reduce transpirația. Iar antitranspirantul e substanța care împiedică transpirația.

Majoritatea antitranspirantelor conțin săruri de aluminiu și săruri de zirconiu. Ele îngustează canalele glandelor sudoripare și corpul secretă mai puțină transpirație.

10 produse toxice pe care le utilizezi zilnic. Iată la ce să renunți
Deodorantele doar maschează mirosul neplăcut sau îl neutralizează, eliminând bacteriile. Ele nu influențează cantitatea de transpirație și nu mențin axilele uscate.

#2. Îl aplici pe pielea umedă

Un antitranspirant funcționează cel mai bine pe pielea uscată. Nu-l aplica dacă tocmai ai ieșit din baie sau deja ai transpirat subsoară.

#3. Îl aplici după ce te razi

Cel mai bine e să nu folosești deodorante sau antiperspirante imediat după ce te razi la subraț. Acestea pot provoca inflamații, mai ales dacă au conținut sporit de alcool. Amână procedura pe două-trei ore.

#4. Îl folosești de câteva ori pe zi

Atât deodorantul, cât și antitranspirantul se folosește o dată la 1-3 zile, în dependență de anotimp, haine, activitate fizică etc. Adevărul e că un strat suplimentar de deodorant nu îți va adăuga prospețime, ci doar va pune presiune pe pori. Produsele antisudorifice trebuie aplicate pe pielea curată și uscată, altfel eficiența lor va scădea.

#5. Îl aplici dimineața

În ciuda aparențelor, nu se recomandă să aplici deodorantele și antiperspirantele de dimineață, ci seara înainte de culcare, când glandele sudoripare sunt mai puțin active. Antipersperantul pătrunde în canale și rămâne acolo o bună perioadă de timp, așa că stai fără griji.

#6. Nu hidratezi pielea de sub axile

Pielea subrațului este iritată și are nevoie de hidratare. Îți recomandăm să o tratezi cu ulei de cocos sau creme cu dimeticonă. Acestea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

#7. Folosești un produs care nu ți se potrivește

Dacă ai pielea delicată, îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece este mai puțin iritant, are o aromă fină, abia sesizabilă, în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp. De altfel, dacă după aplicarea produsului ai senzația de iritare sau simți un miros înțepător, înseamnă că trebuie să îl schimbi.

#8. Încurci antiperspirantul convențional și cel medical

Antiperspirantele obișnuite îngustează canalele glandelor sudoripare cu 20%, iar cele medicale cu 30%. Deși diferența pare minoră, ea se simte foarte intens. Produsele vândute în farmacie sunt mai eficiente, dar irită pielea mai tare. Ele sunt bune doar pentru persoanele care transpiră în exces.

#9. Neglijezi deodorantele naturale

Deodorantele naturale sunt la fel de eficiente ca cele tradiționale, ba mai mult, au o aromă mai plăcută, deoarece mirosul se îmbibă uniform și armonios în piele.

#10. Nu știi să înlături petele de deodorant

Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru orice femeie. Ele arată urât și deteriorează țesătura.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o ții la fereastra casei noaptea. Împrăștie un parfum plăcut odată cu lăsarea serii și arată deosebit
Capital.ro
Călin Georgescu nu dă înapoi. Anunț oficial pentru toți românii: Sunt împotriva...
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie să setezi centrala dimineața, când pleci de acasă. Greșeala care îți poate dubla factura la gaze
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Donald Trump ar putea închide o bază militară importantă din Europa de Est, în urma discuţiilor „pozitive şi productive” cu Rusia
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
A murit o legendă a muzicii. A lăsat un hit de neuitat
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Doliu pe scena teatrului din România! Actrița Maria Andreea Raicu s-a stins din viață
Cancan.ro
Gestul făcut de mama lui Andrei Perneș față de Sabrina Imbrea la biserică, în ziua înmormântării fiului ei. Ți se rupe sufletul! 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. A fost o actriță adorată de toți românii: Un talent înnăscut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Starea de sănătate a Papei Francisc se ameliorează ușor, dar rămâne critică
MediaFlux
Informații de ultimă oră de la Vatican. Starea de sănătate a Papei Francisc se deteriorează de la o oră la alta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Schimbare mare pentru pensionari. Toți cei care-și depun dosarul de pensionare în 2026 trebuie să știe