Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste.
Filip Stan
31 ian. 2022, 23:29
Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. In cazul in care alegi produse de patiserie, desi acestea dau senzatia de satietate si sunt absolut savuroase, nu contin nutrientii necesari organismului.

Prima masa a zilei trebuie sa fie bogata in fibre si proteine, iar aceastea lipsesc din produsele de patiserie. In plus, starea de satietate dureaza foarte putin.

Cum faci cea mai bună cafea la ibric, trucul lui Cătălin Scărlătescu. Câte cafele se pot bea pe zi, verdictul Mihaelei Bilic

Desi micul dejun este cea importanta masa a zilei, un studiu a arata ca doar 56% dintre persoane mananca in fiecare dimineata, iar o treime dintre acestea admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata. 85% dintre cei care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar restul de 15% aleg sa manance prima masa a zilei la birou sau in drum spre birou.

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste. Cei mai multi mananca pe fuga sau in timp ce fac alte activitati.

„De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa.

O substanță cancerigenă a fost gasită în peste 95% din mostrele de cafea de pe piața din Hong Kong. În România nu există un laborator care să facă aceste analize
Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului.

Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, conform  doctorulzilei.ro.

Oul, varianta ideală pentru micul dejun. Greșeala pe care o facem toți când fierbem ouă. Cum și cât este corect să le fierbem, de fapt

Pe internet, dar și în cărțile de bucate, există numeroase rețete care ne ajută să facem un ou fiert perfect. Cum arată totuși oul fiert ideal? Cu o textură perfectă, cu un albuș elastic și nu tare precum cauciucul? Iată cum puteți obține un astfel de ou fiert perfect.

Cât timp durează fierberea unui ou depinde de cât de moale vrem să fie gălbenușul și albușul. Uneori, ouăle sunt fierte până când albușul se întărește iar gălbenușul devine prea ”lipicios”. Dacă vă plac ouăle moi, atunci nu le gătiți mai mult de 3 până la 4 minute.  Dacă le preferați pe cele tari, este bine să le fierbeți timp de aproximativ 7 minute sau și mai mult, spre 10 minute. Pentru a se decoji mai bine, asigurați-vă că s-au răcit bine.

Nu există niciun mod special de a fierbe un ou, deoarece dimensiunea oului poate varia.  Puteți începe prin a-l fierbe în apă rece sau puteți să-l puneți în apă clocotită. Deoarece ouăle se gătesc din exterior spre interior, dacă îl fierbeți prea mult. albușurile pot fi supragătite.

În al doilea rând asigurați-vă că vasul în care urmează să fierbeți ouăle este unul potrivit, în sensul că ouăle trebuie să fie așezate unul lângă altul, pe aceeași linie și nu îngrămădite.

Pentru a fierbe un ou  cât mai corect, asigurați-vă că nu este scos chiar atunci la frigider și că a stat puțin la temperatura camerei. Ouăle puse la temperatura camerei vor suferi un șoc termic mai mic odată puse în apă fierbinte și coaja lor nu se vor fisura. De asemenea, așezați încet ouăle în apă, folosind o lingură și evitați să le aruncați de sus.

De reținut:

Nu fierbeți ouăle continuu și opriți focul când apa a ajuns la temperatura de fierbere. Altfel riscați să aveți ouă tari ca piatra, cu gălbenușul verzui, semn că oul a fost gătit mai mult decât trebuia.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
⁠Cristian Boureanu, în boxeri, în zăpadă. Imaginile anului
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Mohamed Amra, infractor extrem de periculos, capturat la București și predat Franței
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!