Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste.
Filip Stan
31 ian. 2022, 23:29
Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. In cazul in care alegi produse de patiserie, desi acestea dau senzatia de satietate si sunt absolut savuroase, nu contin nutrientii necesari organismului.

Prima masa a zilei trebuie sa fie bogata in fibre si proteine, iar aceastea lipsesc din produsele de patiserie. In plus, starea de satietate dureaza foarte putin.

Cum faci cea mai bună cafea la ibric, trucul lui Cătălin Scărlătescu. Câte cafele se pot bea pe zi, verdictul Mihaelei Bilic

Desi micul dejun este cea importanta masa a zilei, un studiu a arata ca doar 56% dintre persoane mananca in fiecare dimineata, iar o treime dintre acestea admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata. 85% dintre cei care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar restul de 15% aleg sa manance prima masa a zilei la birou sau in drum spre birou.

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste. Cei mai multi mananca pe fuga sau in timp ce fac alte activitati.

„De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa.

O substanță cancerigenă a fost gasită în peste 95% din mostrele de cafea de pe piața din Hong Kong. În România nu există un laborator care să facă aceste analize
Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului.

Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, conform  doctorulzilei.ro.

Oul, varianta ideală pentru micul dejun. Greșeala pe care o facem toți când fierbem ouă. Cum și cât este corect să le fierbem, de fapt

Pe internet, dar și în cărțile de bucate, există numeroase rețete care ne ajută să facem un ou fiert perfect. Cum arată totuși oul fiert ideal? Cu o textură perfectă, cu un albuș elastic și nu tare precum cauciucul? Iată cum puteți obține un astfel de ou fiert perfect.

Cât timp durează fierberea unui ou depinde de cât de moale vrem să fie gălbenușul și albușul. Uneori, ouăle sunt fierte până când albușul se întărește iar gălbenușul devine prea ”lipicios”. Dacă vă plac ouăle moi, atunci nu le gătiți mai mult de 3 până la 4 minute.  Dacă le preferați pe cele tari, este bine să le fierbeți timp de aproximativ 7 minute sau și mai mult, spre 10 minute. Pentru a se decoji mai bine, asigurați-vă că s-au răcit bine.

Nu există niciun mod special de a fierbe un ou, deoarece dimensiunea oului poate varia.  Puteți începe prin a-l fierbe în apă rece sau puteți să-l puneți în apă clocotită. Deoarece ouăle se gătesc din exterior spre interior, dacă îl fierbeți prea mult. albușurile pot fi supragătite.

În al doilea rând asigurați-vă că vasul în care urmează să fierbeți ouăle este unul potrivit, în sensul că ouăle trebuie să fie așezate unul lângă altul, pe aceeași linie și nu îngrămădite.

Pentru a fierbe un ou  cât mai corect, asigurați-vă că nu este scos chiar atunci la frigider și că a stat puțin la temperatura camerei. Ouăle puse la temperatura camerei vor suferi un șoc termic mai mic odată puse în apă fierbinte și coaja lor nu se vor fisura. De asemenea, așezați încet ouăle în apă, folosind o lingură și evitați să le aruncați de sus.

De reținut:

Nu fierbeți ouăle continuu și opriți focul când apa a ajuns la temperatura de fierbere. Altfel riscați să aveți ouă tari ca piatra, cu gălbenușul verzui, semn că oul a fost gătit mai mult decât trebuia.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
”Amazonul Europei”, destinația din România, pe placul jurnaliștilor internaționali. Turiștii sunt fascinați
Capital.ro
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un nou DOSAR
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Cel mai iubit produs de la Lidl se vinde acum cu câțiva lei! Dispare imediat de la raft!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Xonia, victima testelor mincinoase ale Poliției. Falsul pozitiv la DrugTest i-a răvășit viața
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
NOTIFICARE pentru șoferii din România. Hârtia pe care o pot găsi direct pe PARBRIZ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rezultatele la Bacalaureat 2024 vor fi publicate pe 8 iulie
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!