Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste.
Filip Stan
31 ian. 2022, 23:29
Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. In cazul in care alegi produse de patiserie, desi acestea dau senzatia de satietate si sunt absolut savuroase, nu contin nutrientii necesari organismului.

Prima masa a zilei trebuie sa fie bogata in fibre si proteine, iar aceastea lipsesc din produsele de patiserie. In plus, starea de satietate dureaza foarte putin.

Cum faci cea mai bună cafea la ibric, trucul lui Cătălin Scărlătescu. Câte cafele se pot bea pe zi, verdictul Mihaelei Bilic

Desi micul dejun este cea importanta masa a zilei, un studiu a arata ca doar 56% dintre persoane mananca in fiecare dimineata, iar o treime dintre acestea admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata. 85% dintre cei care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar restul de 15% aleg sa manance prima masa a zilei la birou sau in drum spre birou.

Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun au declarat ca aloca inter 5 si 15 minute pentru a sta la masa si a manca in liniste. Cei mai multi mananca pe fuga sau in timp ce fac alte activitati.

„De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa.

O substanță cancerigenă a fost gasită în peste 95% din mostrele de cafea de pe piața din Hong Kong. În România nu există un laborator care să facă aceste analize
Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului.

Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, conform  doctorulzilei.ro.

Oul, varianta ideală pentru micul dejun. Greșeala pe care o facem toți când fierbem ouă. Cum și cât este corect să le fierbem, de fapt

Pe internet, dar și în cărțile de bucate, există numeroase rețete care ne ajută să facem un ou fiert perfect. Cum arată totuși oul fiert ideal? Cu o textură perfectă, cu un albuș elastic și nu tare precum cauciucul? Iată cum puteți obține un astfel de ou fiert perfect.

Cât timp durează fierberea unui ou depinde de cât de moale vrem să fie gălbenușul și albușul. Uneori, ouăle sunt fierte până când albușul se întărește iar gălbenușul devine prea ”lipicios”. Dacă vă plac ouăle moi, atunci nu le gătiți mai mult de 3 până la 4 minute.  Dacă le preferați pe cele tari, este bine să le fierbeți timp de aproximativ 7 minute sau și mai mult, spre 10 minute. Pentru a se decoji mai bine, asigurați-vă că s-au răcit bine.

Nu există niciun mod special de a fierbe un ou, deoarece dimensiunea oului poate varia.  Puteți începe prin a-l fierbe în apă rece sau puteți să-l puneți în apă clocotită. Deoarece ouăle se gătesc din exterior spre interior, dacă îl fierbeți prea mult. albușurile pot fi supragătite.

În al doilea rând asigurați-vă că vasul în care urmează să fierbeți ouăle este unul potrivit, în sensul că ouăle trebuie să fie așezate unul lângă altul, pe aceeași linie și nu îngrămădite.

Pentru a fierbe un ou  cât mai corect, asigurați-vă că nu este scos chiar atunci la frigider și că a stat puțin la temperatura camerei. Ouăle puse la temperatura camerei vor suferi un șoc termic mai mic odată puse în apă fierbinte și coaja lor nu se vor fisura. De asemenea, așezați încet ouăle în apă, folosind o lingură și evitați să le aruncați de sus.

De reținut:

Nu fierbeți ouăle continuu și opriți focul când apa a ajuns la temperatura de fierbere. Altfel riscați să aveți ouă tari ca piatra, cu gălbenușul verzui, semn că oul a fost gătit mai mult decât trebuia.

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Peștele cu care România rupea norma în Europa. Icrele lui, considerate delicatese, mergeau la export, se făceau capturi impresionante
Capital.ro
România își pierde valorile ce-au scris istorie. S-a stins o mare stea: Un loc special în inimile noastre
Playtech.ro
Câți ani ar putea petrece Mario Iorgulescu după gratii. Procurorii cer pedeapsă maximă: Sentința se dă pe 4 decembrie
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Doliu în sportul românesc. A dispărut un nume de referință
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Medicamentele care te lasă fără permis. În cât timp se elimină substanța activă din corp
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Beyonce face istorie la Grammy cu cele mai multe nominalizări din toate timpurile
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9