Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Legumele care ajung în borcan trebuie să fie în stare perfectă. Este de ajuns ca o singură legumă să fie puţin lovită sau zgâriată ca să se strice toată compoziţia.
Dacă gogonelele sunt lovite sau zgâriate, bacteriile care ajung în legume vă vor distruge toată munca. De asemenea, atunci când punem gogonele la murat este foarte important să ţinem cont de condimente. Folosiţi cu încredere usturoi, foi de dafin, cimbru, mărar, sare, piper, frunze de vişin, boabe de muştar şi frunze de ţelină.
Citeşte şi Reţetă jeleu de struguri. Ai nevoie de doar câteva ingrediente din bucătărie
Ca să fie tari toată iarna, nu uitaţi să puneţi pe fundul borcanului câteva frunze de vişin. Dacă vreţi să aveţi borcane colorate în cămară, adăugaţi morcov, ţelină, conopidă, sfeclă roşie sau varză roşie.
Evitaţi sarea iodată, deoarece aceasta înmoaie murăturile.
Cinci kilograme de gogonele
Crenguţe de cimbru
Crenguţe Mărar
Frunze de vişin
Usturoi
Hrean
Frunze de ţelină
Sare mare pentru murături
Aşezăm pe fundul borcanelor crenguţele de cimbru, mărarul şi frunzele de vişin. Gogonelele se spală în mai multe ape, după care le aşezăm în borcane. Deasupra punem frunzele de ţelină şi hrean, apoi putem începe să preparăm saramura. Punem un litru de apă la fiert, aduăgăm o lingură de sare şi aşteptăm până când dă în clocot pentru a adăuga şi usturoiul pisat.
Turnăm saramura preparată peste murături. În câteva zile gogonelele se vor mura şi vor fi gata de mâncat.