Greşeala pe care o faci zilnic şi care poate duce la cancer. Iată la ce trebuie să fii atent

Cancerul la colon este o boală care se declanşează de la o dietă deficitară, dar și ca urmare a consumului excesiv de carne roşie sau alimentele procesate, mai ales dacă rareori se întâmplă să incluzi în regimul tău zilnic fibre. Cu toate acestea, nenumărate studii au ajuns la concluzia că există un alt factor ce joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de colon. Este vorba despre o bacterie care accelerează dezvoltarea bolii în corp şi care se găseşte la vaci.
Alina Costache
14 feb. 2018, 18:02
Greşeala pe care o faci zilnic şi care poate duce la cancer. Iată la ce trebuie să fii atent

Este vorba despre Streptococcus gallolyticus gallolyticus (SGG) care se localizează, de obicei, în tumorile de pe colon. Oamenii de știință au realizat studii pe şoareci cărora le-au fost administrate aceste bacterii, pentru a observa evoluţia bolii. S-a constatat că microbul administrat a făcut ca volumul tumorii să crească de două ori mai mult decât în mod normal.

Cercetătorii au mai descoperit și că celulele cancerului de colon la oameni s-au înmulţit mult mai rapid din cauza bacteriei SGG. 74% dintre cei care au fost diagnosticaţi cu acest tip de cancer prezentau tumori ce aveau în compoziţe microbul, scrie divahair.ro.

Totuşi, rămâne o urmă de îndoială în privinţa „contribuţiei” pe care o are bacteria SGG asupra dezvoltării cancerului de colon. Cercetările viitoare implică administrarea de bacterii unor şoareci sănătoşi. Dacă este confirmat faptul că SGG este responsabilă pentru creşterea riscului de cancer, va fi administrat un tratament cu antibiotice sau vaccin.

Simptome

Este foarte important ca acest tip de cancer să fie descoperit la timp, pentru administratrea unui tratament cât mai curând posibil. Printre cele mai frecvente simptome care apar dereglarea tranzitului intestinal, constipaţia alternând cu diareea. De obicei, semnele care pot prevesti cancerul de colon sunt nespecifice şi numeroase. Alte indicii ale cancerului de colon constau în senzaţii de oboseală, slăbiciune, dificultăţi de respiraţie, dar şi crampe sau balonare.

Pentru depistarea bolii, este esenţială colonoscopia, care este recunoscută ca fiind cea mai bună metodă de răspândire. Acest proces permite identificarea oricărui semn care ar putea sugera prezenţa cancerului, încă de la faza incipientă. Dacă boala este depistată la timp, tratamentul va fi mult mai uşor de administrat.

Atât femeile, cât şi bărbaţii prezintă riscul de a dezvolta cancer la colon. De obicei, boala este diagnosticată după vârsta de 50 de ani. Printre riscurile apariţiei acesteia se numără: moştenirea genetică, dieta şi stilul de viaţă sau radiaţiile.

Prevenţie

Pentru a putea fi prevenit cancerul de colon este foarte importantă adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care să se bazeze pe sport şi alimentaţie sănătoasă. Limitarea consumului de carne roşie şi de alimente procesate în exces este soluţia ideală pentru a preveni necruțătoarea afecțiune.

Carnea roşie este percepută de organism ca fiind o substanţă străină la care sistemul imunitar răspunde. Reacţia pe care acesta o are conduce la apariţia de inflamaţii în organsim şi la formarea de tumori.

Citeşte şi Carnea, pâinea şi produsele de panificaţie, PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Doctor: Alimentele suferă modificări chimice

 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Veste proastă pentru TOȚI ROMÂNII! E anunţul momentului legat de impozite
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
O problemă pe capul multor români. Ce soluții au la îndemână
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Guvernul a decis: Termenul limită, 31 decembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Marius Pieleanu se retrage de la SNSPA în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală
MediaFlux
MEDUZE OTRAVITOARE la MAREA NEAGRĂ! E alertă în CONSTANȚA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?