Greșeala pe care orice româncă o face!. Puțini sunt însă cei care știu cum se depozitează corect acest aliment la frigider. Astăzi îți vom arăta care este formula corectă pe care trebuie să o știe orice româncă.
În momentul în care este depozitat la rece, el se întărește și devine greu de întins pe pâine, iar acest lucru este extrem de neplăcut. Untul este un produs realizat din grăsimea extrasă din lapte și este unic printre produsele lactate datorită conținutului său foarte mare de grăsimi. În timp ce laptele integral conține puțin peste 3% grăsime iar smântâna groasă conține aproape 40% grăsime, untul conține mai mult de 80% grăsime. Restul de 20% este în mare parte apă . Trebuie să știm și faptul că el nu este bogat în carbohidrați sau proteine.
Acesta este mai puțin probabil să susțină creșterea bacteriilor decât alte tipuri de produse lactate. Iar dacă este o variantă sărată, pentru că se poate strica mult mai greu.
Untul este produs creat în ideea de a fi depozitat la temperatura camerei și nu la frigider. Vei ști că nu mai este bun când capătă un miros urât și când își schimbă culoarea, dar dacă se înmoaie puțin nu este nicio priblemă.
Grăsimile devin râncede printr-un proces numit oxidare care le modifică structura moleculară și produce compuși potențial dăunători. Căldura și lumina pot accelera acest proces, dar, dacă nu este prea cald în încăpere, untul poate fi păstrat fără nicio problemă. Știința a arătat că poate dura între câteva săptămâni și un an până ca untul să se strice, în funcție de temperatura locului de depozitare.
Ca să îl depozitezi corect la temperatura camerei, trebuie să ții cont de aceste trei sfaturi simple:
-Pune-l în frigider doar dacă în bucătărie ai o temperatură care depășește 25 de grade Celsius;
-Ferește-l de razele directe ale soarelui, de căldura aragazului sau de alte surse de caldura;
-Pune-l într-un recipient ermetic;