Dacă staţi la casă şi nu ați terminat de greblat frunzele de pe gazon în timpul toamnei, ar trebui să finalizați sarcina la începutul iernii. Permițând unui strat gros de frunze veștede să acopere iarba pe timpul iernii înseamnă să lăsați gazonul fără circulația adecvată a aerului. Iar asta poate duce la apariția unor boli fungice, scrie The Spruce, citat de Capital. Tunderea gazonului este o altă sarcină pe care, dacă vremea o permite, o puteți finaliza la începutul iernii, dacă nu ați reușit să o faceți toamna. Iarba înaltă oferă dăunătorilor o gazdă ideală pe timp de iarnă. De asemenea, provoacă boli ale plantelor.
Când vă grăbiți să pregătiți curtea pentru iarnă, este foarte ușor să uitați ceva pe gazon. Ar putea fi o prelată pe care o foloseați pentru a strânge frunze sau o cutie mare în care ați aruncat crengile. Lăsarea unor astfel de obiecte pe gazon în timpul iernii are un efect de sufocare care împiedică gazonul să respire corect și creează condiții favorabile ciupercilor.
De asemenea, dacă locuiţi la casă, Nu faceți o potecă pe un gazon acoperit cu zăpadă. Curățarea zăpezii reduce circulația aerului, făcând iarba să sufere din cauza unor boli provocate de ciuperci. De fapt, mersul repetat pe aceeași porțiune de gazon este dăunător pentru iarbă în orice perioadă a anului. Luați în considerare instalarea unei pasarele pentru a acoperi aceste zone.
Neplăcerile locuirii la casă: Nu lăsați zăpada se se adune în cantități mari pe iarbă
Circulația redusă a aerului provocată de zăpada adunată zile la rând poate favoriza apariția mucegaiului la sfârșitul iernii. Dacă angajați pe cineva cu un plug de zăpadă să vă curețe aleea, cantități mari de zăpadă se vor strânge de-a lungul aleii. Încercați să distribuiți zăpada mai uniform pe gazon folosind o lopată pentru zăpadă. Dacă angajați oameni cu un plug de zăpadă pentru a curăța aleea, asigurați-vă că aceștia nu vor săpa în gazon, formând mici șanțuri. Cel mai simplu mod de a monitoriza plugurile de zăpadă este să instalați reflectoare de-a lungul marginii.
Produsele de topire a gheții pe bază de clorură de sodiu pot dăuna gazonului. Dacă trebuie să topiți gheața, căutați produse pe bază de clorură de calciu. De asemenea, amintiți-vă să goliți sistemul de udare a gazonului înainte de primele temperaturi de îngheț. Uitând să faceți asta, riscați să contribuiți la spargerea conductelor.
Citește și: Viața la bloc. Nu ai voie să faci așa ceva! Amenzile pot ajunge la 15.000 de lei
Amendă de 2.500 de lei pentru românii care locuiesc la casă. Ce obligații au în sezonul rece, atunci când ninge
Alina Costache2-3 minutes 26.12.2024
Românii care stau la casă riscă să primească o amendă de 2.500 de lei dacă nu respectă legea. În perioada iernii, proprietarii de case și alte imobile au obligația legală de a curăța zăpada și gheața de pe trotuarele din fața locuințelor lor.
Legea spune clar că aceste reglementări sunt esențiale pentru siguranța trecătorilor, iar cei care nu respectă prevederile legale pot primi sancțiuni dure.
Citește și: Gigi Becali, Moș Crăciun pentru Realitatea Plus: s-a oferit să plătească amenda de 150.000 de lei primită de postul de televiziune de la CNA: „Toți banii eu îi plătesc”
Conform legii, fiecare proprietar este responsabil să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuar, în fața imobilului său. Mai mult decât atât, sunt obligați să se asigure că nu există țurțuri sau alte forme de gheață care ar putea reprezenta un pericol pentru pietoni. În caz contrar, riscă amenzi ce pot ajunge până la 2.500 de lei.
Hotărârile consiliilor locale stabilesc procedurile exacte de curățare a zăpezii și sancțiunile aplicabile. Aceste reglementări pot varia de la un oraș la altul.
Autoritățile locale pot aplica amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru nerespectarea obligațiilor de curățare a trotuarului. Totuși, în unele cazuri, autoritățile pot acorda doar avertismente. Dacă situația persistă și nu sunt luate măsuri de remediere, se pot aplica sancțiuni financiare.
Citește și: Amendă de până la 25.000 de lei dacă trimiți aceste mesaje. Cine riscă sancțiuni de 5.000 de euro
Cum scapi fără amendă dacă stai la casă
Pentru a nu fi pasibili de amendă, românii care locuiesc la casă trebuie să facă următoarele lucruri:
- Să curețe zăpada și gheața de pe trotuarul din fața imobilului.
- Să îndepărteze orice țurțuri de pe streșini și alte părți ale casei, pentru a preveni accidentele.
- Să asigure un acces sigur pentru pietoni, fără obstacole sau pericole legate de zăpadă sau gheață.