Greşeala pe care toţi românii care stau la casă o fac iarna. Rişti să ratezi grătarele cu prietenii!

Viaţa la casă cu curte are numeroase beneficii, dar vine la pachet cu alte bătăi de cap. Dacă iarna scapi de tunsul gazonului, există alte sarcini în lipsa cărora grătarul de la primăvară ar putea să nu iasă cum trebuie.
Filip Stan
05 ian. 2025, 10:56
Greşeala pe care toţi românii care stau la casă o fac iarna. Rişti să ratezi grătarele cu prietenii!

Dacă staţi la casă şi nu ați terminat de greblat frunzele de pe gazon în timpul toamnei, ar trebui să finalizați sarcina la începutul iernii. Permițând unui strat gros de frunze veștede să acopere iarba pe timpul iernii înseamnă să lăsați gazonul fără circulația adecvată a aerului. Iar asta poate duce la apariția unor boli fungice, scrie The Spruce, citat de Capital. Tunderea gazonului este o altă sarcină pe care, dacă vremea o permite, o puteți finaliza la începutul iernii, dacă nu ați reușit să o faceți toamna. Iarba înaltă oferă dăunătorilor o gazdă ideală pe timp de iarnă. De asemenea, provoacă boli ale plantelor.

Când vă grăbiți să pregătiți curtea pentru iarnă, este foarte ușor să uitați ceva pe gazon. Ar putea fi o prelată pe care o foloseați pentru a strânge frunze sau o cutie mare în care ați aruncat crengile. Lăsarea unor astfel de obiecte pe gazon în timpul iernii are un efect de sufocare care împiedică gazonul să respire corect și creează condiții favorabile ciupercilor.

De asemenea, dacă locuiţi la casă, Nu faceți o potecă pe un gazon acoperit cu zăpadă. Curățarea zăpezii reduce circulația aerului, făcând iarba să sufere din cauza unor boli provocate de ciuperci. De fapt, mersul repetat pe aceeași porțiune de gazon este dăunător pentru iarbă în orice perioadă a anului. Luați în considerare instalarea unei pasarele pentru a acoperi aceste zone.

Neplăcerile locuirii la casă: Nu lăsați zăpada se se adune în cantități mari pe iarbă

Circulația redusă a aerului provocată de zăpada adunată zile la rând poate favoriza apariția mucegaiului la sfârșitul iernii. Dacă angajați pe cineva cu un plug de zăpadă să vă curețe aleea, cantități mari de zăpadă se vor strânge de-a lungul aleii. Încercați să distribuiți zăpada mai uniform pe gazon folosind o lopată pentru zăpadă. Dacă angajați oameni cu un plug de zăpadă pentru a curăța aleea, asigurați-vă că aceștia nu vor săpa în gazon, formând mici șanțuri. Cel mai simplu mod de a monitoriza plugurile de zăpadă este să instalați reflectoare de-a lungul marginii.

Produsele de topire a gheții pe bază de clorură de sodiu pot dăuna gazonului. Dacă trebuie să topiți gheața, căutați produse pe bază de clorură de calciu. De asemenea, amintiți-vă să goliți sistemul de udare a gazonului înainte de primele temperaturi de îngheț. Uitând să faceți asta, riscați să contribuiți la spargerea conductelor.

Citește și: Viața la bloc. Nu ai voie să faci așa ceva! Amenzile pot ajunge la 15.000 de lei

 

Amendă de 2.500 de lei pentru românii care locuiesc la casă. Ce obligații au în sezonul rece, atunci când ninge

Alina Costache2-3 minutes 26.12.2024


Românii care stau la casă riscă să primească o amendă de 2.500 de lei dacă nu respectă legea. În perioada iernii, proprietarii de case și alte imobile au obligația legală de a curăța zăpada și gheața de pe trotuarele din fața locuințelor lor.

Legea spune clar că aceste reglementări sunt esențiale pentru siguranța trecătorilor, iar cei care nu respectă prevederile legale pot primi sancțiuni dure.

Citește și: Gigi Becali, Moș Crăciun pentru Realitatea Plus: s-a oferit să plătească amenda de 150.000 de lei primită de postul de televiziune de la CNA: „Toți banii eu îi plătesc”

Conform legii, fiecare proprietar este responsabil să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuar, în fața imobilului său. Mai mult decât atât, sunt obligați să se asigure că nu există țurțuri sau alte forme de gheață care ar putea reprezenta un pericol pentru pietoni. În caz contrar, riscă amenzi ce pot ajunge până la 2.500 de lei.

Hotărârile consiliilor locale stabilesc procedurile exacte de curățare a zăpezii și sancțiunile aplicabile. Aceste reglementări pot varia de la un oraș la altul.

Autoritățile locale pot aplica amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru nerespectarea obligațiilor de curățare a trotuarului. Totuși, în unele cazuri, autoritățile pot acorda doar avertismente. Dacă situația persistă și nu sunt luate măsuri de remediere, se pot aplica sancțiuni financiare.

Citește și: Amendă de până la 25.000 de lei dacă trimiți aceste mesaje. Cine riscă sancțiuni de 5.000 de euro

Cum scapi fără amendă dacă stai la casă

Pentru a nu fi pasibili de amendă, românii care locuiesc la casă trebuie să facă următoarele lucruri:

  • Să curețe zăpada și gheața de pe trotuarul din fața imobilului.
  • Să îndepărteze orice țurțuri de pe streșini și alte părți ale casei, pentru a preveni accidentele.
  • Să asigure un acces sigur pentru pietoni, fără obstacole sau pericole legate de zăpadă sau gheață.

DailyBusiness
Șoc la început de an! Uleiul și pâinea se scumpesc cu 10%, urmează carnea și lactatele!
Spynews
4 trucuri care te ajută să ai cel mai liniștitor somn. Cum să dormi bine și să te trezești mereu odihnit
Bzi.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail
Fanatik.ro
CTP l-a luat la țintă pe David Popovici, după ce sportivul și-a luat bolid de 120.000 de euro: „Sunt uluit de micimea marelui vis pe care l-a avut”
Capital.ro
Decizie pentru șoferi în UE. Vârsta după care NU mai poți conduce. Când se renunță la permis
Playtech.ro
Orașele din România în care taxele și impozitele scad până la 50%. Anunțul făcut de autorități
DailyBusiness
Ofertă imbatabilă. Cum arată garsonieră din România care a fost scoasă la vânzare cu prețul de 5.000 de euro
Adevarul
Soldații nord-coreeni din regiunea Kursk îi scot în ger pe localnici din propriile case. „Probabil pentru a evita atacurile cu drone”
wowbiz.ro
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”
Spynews
DeSanto, noi declarații în scandalul cu Jador. Impresarul neagă toate acuzațiile care i se aduc: „Să se jure pe Biblie că nu și-a închis contul singur”
Spynews
Cine este Elisa, românca ucisă de soțul ei, în Italia. A împușcat-o pe femeie la opt luni de la nuntă
Evz.ro
Netflix a mai dat o lovitură, de data acesta cu un film românesc
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
kanald.ro
Data se modifică. Când vor intra pe card pensiile din luna ianuarie 2025. Anunțul făcut de autorități
Cancan.ro
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu NU va câștiga. România răsuflă ușurată. Dezvăluirea care schimbă totul
StirileBZI
Cu cât vor crește facturile la curent și gaze în 2025. Ce anunț a făcut Ministerul Energiei
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
stirilekanald.ro
Bărbat înjunghiat după ce a dat „like” pe TikTok unei femei măritate! Soțul și-a ieșit din minți când a văzut totul pe contul parteneri sale
substantial.ro
Departamentul Apărării al SUA ajunge la un acord istoric cu veteranii LGBTQ+
MediaFlux
IMPOZIT pe PENSII în 2025. ANUNȚUL Casei de Pensii privind PENSIA MINIMĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cultura muncii în România: între sărbători legale și „cheful de muncă”