La final, s-a făcut o medie între notele celor doi profesori, a declarat Mihaela Popa, profesoară de matematică. „«Am luat 8,50, dar trebuia să iau 9». Un semnal pentru platforma de corectare de la Evaluarea Națională. La partea grilă, platforma trebuie să sesizeze dacă sunt diferențe! Acolo trebuie să fie identică toată corectarea! Avem 3 elevi care au obținut la grilă punctaje diferite de la cei doi corectori! O singură greșeală la grilă înseamnă jumătate de punct mai puțin pentru elev!“, a atras atenția Mihaela Popa, pe pagina sa de Facebook.
Profesoara de la Colegiul „Vasile Alecsandri” din Iaşi spune că este inacceptabil să se întâmple așa ceva pe o platformă digitalizată, folosită la examenul propriu-zis de Evaluare Națională.
În momentul de față, platforma de corectare digitalizată a lucrărilor elevilor permite acordarea și înregistrarea de note diferite din partea profesorilor la orice tip de subiect, chiar dacă e grilă sau e deschis. Condiția e ca diferența totală între cele două punctaje să fie mai mică de un punct.
Citește și Începe plata burselor elevilor de la școlile private și confesionale din București
Ministerul Educației a centralizat notele obținute de elevi la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Conform statisticilor edu.ro, aproape 100.000 de elevi au luat note sub 5 la Matematică. La Română, note sub 5 au luat aproape 43.000 de elevi.
Au fost și elevi care au luat nota maximă. Mai exact, 44 de elevi au luat nota 10 la Română, 91 dintre ei au luat 10 la Matematică, iar 22 la Limba maternă.