Greșeala uriaşă care i-a adus moartea lui Bogdan Socol: „Sunt lucruri pe care el nu le-a ştiut, pare că a făcut scufundarea de capul lui”

Reputatul comentator sportiv Bogdan Socol a încetat din viaţă la doar 42 de ani în urma unui şoc hipotermic, rezultatul unei scufundări în ape îngheţate. Doi componenţi ai lotului de înot în ape îngheţate sunt de părere că moartea acestuia a survenit în urma unei serii de greşeli.
Alina Costache
12 feb. 2023, 12:05
Greșeala uriaşă care i-a adus moartea lui Bogdan Socol:

Bogdan Socol era pasionat de înotul în ape îngheţate, pasiunea care, din nefericire, i-a adus sfârşitul. La ultima scufundare, organismul său a cedat. Fostul jurnalist nu a mai reuşit să străpungă stratul de gheaţă pentru a ieşi la suprafaţa lacului, iar inima lui a cedat din cauza temperaturii extrem de scăzute a apei.

Greșeala fatală care i-a adus moartea lui Bogdan Socol

Robert Vasiliu și Ovidiu Tirla, doi dintre componenții lotului României de înot în ape înghețate, au enumerat, pentru gsp.ro, greşelile pe care Bogdan Socol le-a comis, greşeli care i-au grăbit sfârşitul. Potrivit celor doi, înotul în ape reci este un sport extrem, din acest motiv nefiind recomandat să se practice în lacuri, ci în bazine special amenajate. Cea mai mare greşeală pe care regretatul comentator sportiv ar fi făcut-o este că nu şi-a luat cea mai mportantă măsură de siguranţă atunci când s-a scufundat, şi anume să se lege cu o frânghie pentru a putea fi tras de o persoană aflată pe mal.

Ovidiu Tirla

Ovidiu Tirla

Cei care practică înotul în ape înghețate trebuie să urmeze anumite reguli de siguranță. În primul rând, trebuie să fii apt din punct de vedere medical. Trebuie să ai confirmarea din partea unui doctor specializat în hipotermie și în submersiune în ape reci și foarte reci.

Trebuie să ai un control la cardiolog, un EKG cu 12 cicluri, după care un medic să spună că poți înota în ape reci. Și niciodată nu trebuie să înoți singur în ape reci. Trebuie să ai pe cineva lângă tine, care să aibă experiență în înotul în ape înghețate. Acestea sunt regulile de bază.

Citeste si Regretul uriaş cu care a murit Bogdan Socol: „Nu este o moarte bună, ci cauzată de unele forțe din exteriorul meu”

Noi recomandăm ca adaptarea să se facă în bazin. E ceva extrem să înoți în lac. Deja vorbim de un sport extrem, dar e cu totul altceva să înoți într-un lac, mai ales dacă e înghețat. Noi nu recomandăm.

Ar fi bine să nu înoți când lacul e înghețat, dar dacă o faci să ai pe cineva lângă tine, o barcă și să fie apa clară. Dar mai bine să nu o faci”, a spus Ovidiu Tirla, fost poloist, retras în 2008, component al lotului României de înot în ape înghețate.

Component al lotului de înot în ape îngheţate: „Pare că a făcut de capul lui”

La rândul său, Robert Vasiliu este de părere că Bogdan nu a avut unele informaţii importante despre practicarea în sigranţă a acestui sport. „Pare că a făcut de capul lui„, este de părere fostul poloist.

Robert Vasiliu

Robert Vasiliu

Trebuie să ai în jur un grup de prieteni sau pe cineva care are experiență. Și iei măsuri de siguranță. Ar trebui să existe o sfoară cu care să te legi, astfel încât cineva să te tragă. Sunt chestii pe care el nu cred că le-a știut. Pare că a făcut de capul lui. Cred ca făcut-o din dorința de a face ceva deosebit. Dacă era sub gheață, ce putea face persoana care era lângă el? Să intre după el sau să spargă gheața, ceea ce ar fi durat. Dacă avea o sfoară, putea să-l tragă. Și un minut sub gheață e mult„, a punctat și Robert Vasiliu pentru gsp.ro

Citeste si Mesajul transmis de Andrei Niculescu de la DigiSport după moartea subită a lui Bogdan Socol: „Avea 3 copii!!! 3 copii reușiți. 3 copii care aveau nevoie de tatăl lor!”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen! Naționala României, mesaj de despărțire la plecarea din Germania
Capital.ro
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Cutremur în politică: europarlamentarul, prins în ”fapt” pe Tinder?! Iubita l-a PĂRĂSIT!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Peste 12 piloți ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca și SUA
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?