Mănânci multe grăsimi sănătoase
Uleiul de măsline, nucile și avocado sunt foarte bune pentru tine. Sunt pline de grăsimi monosaturate, care îți mențin inima sănătoasă. Din păcate, însă, oamenii nu știu cum să le consume. Cei mai mulți cred că nu este greșit să mănânci un avocado întreg, însă cantitatea recomandată este de o cincime din fruct. Cel puțin asta spune nutriționistul Keri Gans, potrivit rd.com. Și cu nucile se exagerează! Nimeni nu ar trebui să consume mai mult de un un pahar de shot-uri. Un amestec de nuci și semințe este o alegere mult mai bună decât o pungă de bomboane, însă dacă mănânci foarte multe, s-ar putea să te îngrași. Aceeași regulă este valabilă și pentru ulei de măsline. Ține cont că o singură lingură are 120 de calorii, astfel că nu exagera!
Cumperi totul organic
Teama de pesticide îi face pe oameni să cumpere totul organic, însă nu este nevoie să cheltuiești banii doar pe astfel de produse. Avocado are cea mai mică doză de pesticide, urmat de porumb, ananas, varză și mazăre congelată, așa că pe acestea poți să le consumi, chiar dacă nu au fost crescute organic. În acest fel, vei economisi bani pe care îi poți folosi pentru a cumpăra mere organice, de exemplu, pentru că cele care nu respectă aceste norme au foarte multe pesticide.
Crezi că mâncarea gătită nu îngrașă
Este foarte bine să gătești ce mănânci, pentru că astfel știi câte calorii consumi. De altfel, studiile au arătat că 92% dintre preparatele de la restaurant au mai multe calorii decât ar fi recomandate pentru o singură servire. Totuși, cercetătorii de la Universitatea Cornell au arătat că, atunci când gătești acasă, s-ar putea să nu acorzi atenție porțiilor de mâncare și să consumi mai mult decât ai nevoie.
Alegi produse degresate
Grăsimile din lapte sau iaurt sunt, de obicei, înlocuite cu zahăr, pentru a adăuga gust produselor. Nu te gândi că mănânci mai puține calorii când le alegi, pentru că nu este deloc așa. Consumă întotdeauna iaurt sau lapte gras, pentru că astfel vei scăpa și de senzația de foame. Alimentele degresate nu te satură!
Renunți la gălbenuș când mănânci ouă
Nutriționiștii nu mai sunt atât de înverșunați împotriva ouălor, deoarece numeroase studii arată că nu mai afectează sănătatea inimii și nu mai cresc colesterolul. Când vrei să mănânci o omletă, te poți bucura de savoarea unui ou întreg.
Sursa: unica.ro