Cauzele durerilor de spate sunt variate, de la obiceiuri de viaţă nesănătoase și accidente, până la leziuni sportive şi întinderi musculare. Chiar dacă durerea de spate are o cauză fizică, în unele cazuri poate fi vorba și de stres. De asemenea, insomnia sau lipsa somnului poate să contribuie la apariția unei astfel de probleme. Totuși, indiferent de cauza durerii, simptomele sunt aceleaşi.
Ești legat de birou
Nu ai timp de pauze pentru exerciţii de întindere, iar asta îți poate face rău. Muşchii spatelui se atrofiază dacă nu-i foloseşti; articulaţiile pe care nu le foloseşti se flexează mai greu şi îmbtrânesc mai repede. Dacă stai jos, pui cu 40% mai multă presiune pe coloana spinării decât dacă stai în picioare. Este important să faci mișcare 2-3 minute, la fiecare o jumătate de oră.
Conduci mult
Muşchii pieptului ți se încordează, iar umerii ţi se încovoiază, dacă conduci mult. Stai la 90 de grade faţă de volan, ca să nu fie nevoie să te întinzi sau să te apleci!
Nu faci sport
Ca să-ţi ameliorezi durererile de muşchi şi de spate fă exerciții fizice. Acestea te ajută la întărirea muşchilor, la prevenirea şi la atenuarea durerilor de spate şi la creşterea mobilităţii articulaţiilor coloanei vertebrale. Dacă te doare spatele, trebuie să faci mai multe exerciţii şi plimbări.
Mânânci nesănătos
Obiceiurile alimentare sunt bune pentru inimă, greutate şi pentru menţinerea normală a nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, alimentația influenţează şi starea spatelui tău. Menține o dietă sănătoasă. Mănâncă cereale, nuci, proteine, legume și fructe. Evită cofeina și alimetele preparate în exces.
Dormi cu fața în jos
Statul îndelungat în poziţia culcat nu face decât să înrăutăţească durerile de spate. Nu dormi cu faţa în jos, pentru că această poziţie te forţează să ridici capul pentru a respira şi aşa te alegi şi cu dureri de gât. Cea mai bună poziţie este pe spate, dar cu perne sub genunchi.
Dependentă de pantofi cu toc
Pantofii cu toc duc la instabilitatea piciorului, care îţi poate afecta spatele. Tocurile înalte îţi pot forţa coloana să se arcuiască. Evită să parcurgi distanțe mari cu pantofi cu toc! Pentru un drum lung alege adidași sau teniși cu talpă flexibilă.
Durerea de spate este cel mai adesea tratată cu medicamente, dar au efecte secundare. Poți încerca și câteva remedii naturale.
Fă o baie caldă
Fă o baie fierbinte de 20 de minute. Căldură ajută la creşterea elasticităţii muşchilor. De asemenea, poți adăuga în cadă sare de mare, aceasta va reduce inflamaţia şi va ameliora durerile de spate şi va da o stare plăcută de relaxare. Tot ce trebuie să faci este să stai în cadă pentru 30 de minute.
Mănâncă mai des produse lactate
Pentru a scăpa şi a preveni durerile de spate este necesar să consumi zilnic alimente bogate în calciu care îți întăresc oasele şi protejează coloana vertebrală, precum laptele, brânza, varza, broccoli, spanacul, peştele şi alimente bogate în vitamina D.
Bea ceai de mușețel
Ceaiul de muşeţel calmează ţesutul muscular. Adaugă 1 lingură de flori de muşeţel într-o cană cu apă clocotită, infuzează pentru 15 minute. Bea maximum 3 ceşti de infuzie de muşeţel zilnic pentru a calma ţesuturile musculare tensionate.
Mergi la masaj
Masajul îți ameliorează durerile de spate. După primele 2 ședinte, pot apărea dureri. Dacă se trece de acest obstacol, este suficient un ciclu de 8 ședinte de masaj pentru a ameliora foarte mult durerile de spate.
Atenție!
Când ai dureri de spate care durează mai mult de 2-3 zile, trebuie să mergi la medic.
Află ce plante îți alină durerile de spate AICI