Medicii sustin ca obezitatea, numita de multi si „boala secolului nostru”, poate fi tinuta sub control mai mult prin modelarea comportamentului unei persoane decat prin diete drastice sau operatii invazive de modificare a corpului.
Asadar, specialistii au concluzionat ca felul in care se comporta organismul fata de acumularea de grasime este direct proportional cu stilul de viata al acelei persoane, la nivel cognitiv.
Exista o serie de greseli comportamentale, de organizare personala, care lent, dar sigur duc organismul in pragul obezitatii pe neboservate.
Aceste greseli comportamentale tin in marea lor majoritate de disciplina si constiinta de sinte, doi factori decisivi in buna functionare a intregului organism.
O alimentatie precara si dominanta in grasimi, zaharuri si carbohidrati, in combinatie cu greselile comportamentale ale fiecarei persoane, duc la obezitate. A nu se intelege gresit insa, atat grasimile, cat si zaharurile si carbohidratii sunt necesare corpului uman, insa pot avea un efect nociv daca sunt consumate in exces.
Asadar, iata o serie de greseli comportamentale personale care opt duce la obezitate:
Absenta micului dejun. Persoanele care nu iau micul dejun, oricat de mic ar fi el, isi pun organismul in situatia de a cere permanent mancare pe parcursul zilei.
Continuarea pe Lyla.ro.