Iată câteva sfaturi oferite de chiar de medici site-ului prevention.com, în cazul in care ajungi, totuşi, să te internezi în spital. E adevărat că sfaturile se potrivesc mai bine ţărilor mai civilizate când vine vorba de sistemul sanitar sau spitalicesc, însă un om avizat face cât doi, iar o parte din ele chiar ne pot fi de folos:
1. Dacă ai cum, alege cu mare atenţie spitalul la care urmează să te internezi.
Infecţiile spitalicesti omoară anual peste 31.000 de pacienti, număr care rivalizează cu victimele pe care le face cancerul de sân în fiecare an – explică Peter Promovost, medic american. E mai bine să previi decât să ajungi să te confrunţi cu o atare situaţie.
2. Informează-te în ceea ce priveşte experienţa medicului care te va trata.
Cu cât medicul respectiv a întreprins de mai multe ori intervenţia chirurgicală în cauza, cu atât mai bine pentru tine. Înseamnă că experienţa şi siguranţa lui sunt suficiente pentru a te încredinţa în mâinile sale. Interesează-te şi ce specializare chirurgicală are (chirurgie toracică, abdominală, etc), dar şi câte eşecuri a avut la activ când a tratat acelaşi tip de suferinţă ca a ta (printre cunoştinţe, referinţe pe net etc).
3. Daca nu e vorba de o urgenta, refuză să te internezi vinerea sau în timpul weekendului.
Weekendurile, nopţile şi vacantele nu sunt cele mai bune momente pe care le poţi alege să te internezi. Echipa medicală poate fi obosită după o săptămâna întreagă de muncă şi, evident, mai puţin concentrată. În weekend e şi mai rău. S-a constatat că erorile medicale sau decesele cresc cu 16% pe perioada de weekend. Rezultatele analizelor durează mult mai mult şi scade capacitatea de concentrare pentru tot personalul spitalului.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.