Greşeli la vopsirea ouălor de Paşte. Ca să îți iasă ca la carte, evită să faci următoarele greşeli.
Greşeli frecvente la vopsirea ouălor de Paşte
- Înainte de a te apuca să vopsești ouăle, spală-le şi degresează-le, apoi fierbe-le la foc mic. Atunci când le vopsești, este recomandat ca acestea să fie calde, prin urmare cel mai bine este să le păstrezi în apă caldă, scrie sodelicious.ro.
- Nu fierbe prea multe ouă în același timp și, foarte important,nu le pune la fiert imediat ce le-ai scos din frigider. În ambele cazuri crește riscul ca ele să se spargă.
- Nu folosi ouă prea proaspete pentru vopsit, deoarece acestea se decojesc mult mai greu. Este de preferat să cumperi ouăle cu o săptămână înainte de Paște. Ca să le cureți mai ușor, după ce le scoți din apa fiartă, pune-le, timp de câteva minute, într-un vas cu gheață.
- Pentru că riscul să pătezi ceea ce este în jur cu vopsea de ouă este mare şi pentru că aceasta nu mai iese, îţi recomandăm să acoperi mobila cu un prosop sau cu o faţă de masă care nu-ţi mai fac trebuinţă.
- Pentru a obţine o culoare frumoasă, nu uita de oţet. Adaugă cantitatea de oțet care este menționată pe ambalajul vopselei.
- Evită să combini culorile. De cele mai multe ori rezultă o culoare dubioasă, nu prea plăcută vederii.
Citeste si Paşte 2021. Cum recunoaştem carnea de miel proaspătă. Recomandări utile la cumpărarea produselor specifice Sărbătorilor Pascale
Mare grijă la vopseaua de ouă. ANPC atrage atenţia: Anul acesta conţine mult mai multe chimicale!
Potrivit unui studiu recent, vopseaua de ouă care se comercializează în prezent pe piaţa românească, conţine cu 58% mai mulţi aditivi decât în urmă cu 6 ani. De exemplu, unul dintre aceştia, E102, are un puternic efect cancerigen, în special la nivelul glandei tiroide. Asta în timp ce alţii afectează în special copiii.
Vânzătorii nu cunosc ce E-uri se găsesc în vopseaua de ouă, dar nici cumpărători nu reprezintă un mare interes eticheta.
„În primul rând să fie în limba română. Informațiile sunt în ordine descrescătoare şi termenul de valabilitate convorat cu mediul de depozitare, iar nu în ultimul rând să cerem bonul fiscal
Sunt unii oameni care cumpără acelaşi tip de vopsea de multă vreme, şi merg pe încredere. Nu contează neapărat ce conţine, ci dacă face treabă bună când e vorba de culoare. Ceea ce este important este să cumpărăm vopsea de ouă şi să nu cumpărăm vopsea tipografică, vopsea de maşină. Dacă pe eticheta oului vopsit nu se regăsește informația cu privire la vopseaua respectivă, mai bine nu îl cumpărăm”, spune Sorin Mierlea, președinte Infocons.
Citeste si Miei de Paşte 2021. În ce condiţii se pot cumpăra şi sacrifica direct de la fermă