Ce provoacă îngrășarea
Știm că alimentația este necesară pentru buna funcționare a organismului, nu? Așadar, avem nevoie de mâncare în mod regulat pentru a ne menține sănătoși și activi; totuși, atunci când nu știm cât de mult și de ce trebuie să mâncăm pentru menținerea sănătății, există riscul să consumăm mai multe alimente decât sunt necesare. În astfel de cazuri, mai ales când alimentele nu sunt metabolizate ci stocate sub formă de grăsime în corp, apare creșterea în greutate.
Citeşte şi Combinaţii alimentare cu care slăbeşti mai repede
Iar acumularea de grăsimi în exces în organismul nostru poate duce la un indice de masă corporală (IMC) anormal. În cazul în care IMC-ul este mai mare decât intervalul normal, ar putea fi provocate o serie de boli, inclusiv obezitate, dureri articulare, colesterol mărit, hipertensiune arterială, boli de inimă etc.
Așadar, acumularea excesului de grăsimi în organism este nesănătoasă și duce la boli de inimă în cele din urmă. Acum știm că anumite obiceiuri sănătoase, cum sunt consumarea unei diete echilibrate, antrenamentul fizic regulat, reducerea stresului etc. ne pot ajuta să ne menținem sănătoși.
În mod similar, există anumite obiceiuri rele pe care le putem răscumpăra în mod regulat, cu bună știință sau în necunoștință de cauză, care ar putea dăuna sănătății noastre. De exemplu, fumatul este un obicei pe care îl avem conștient, punându-ne astfel sănătatea în pericol. Iar consumul excesiv de orez alb și a pâinii albe, despre care știm că sunt nesănătoase, este un obicei urmat inconștient.
Citeşte şi Remedii cu sfeclă roşie: Află la ce e bună
Mai există un obicei obișnuit, care poate duce la creșterea în greutate și la boli de inimă, dar pe care mulți dintre noi îl urmăm. Acest obicei este – mâncatul mult prea repede!
Legătura dintre consumul prea rapid și creșterea în greutate
Majoritatea dintre noi, care avem un stil de viață aglomerat, tindem să mâncăm cât de repede putem, ca să ne putem întoarce la munca noastră, nu?
Dar un studiu recent efectuat de „American Heart Association” spune că consumarea prea rapidă a alimentelor poate provoca creșterea în greutate și, de asemenea, duce la probleme cardiace.
Citeşte şi 5 motive pentru care nu scapi de oboseală
Studiul spune că mâncatul rapid poate crește nivelul fluctuațiilor de glucoză din organism, provocând astfel rezistență la insulină. Rezistența la insulină este legată de creșterea în greutate, de boli de inimă și chiar de obezitate! Așadar, experții sfătuiesc oamenii să mănânce încet și într-un mod relaxat pentru a rămâne sănătoși.