Greşelile majore atunci când facem ciorbă. Aceste două ingrediente strică tot gustul

Ce este mai bun iarna la masa de prânz ca o ciorbă aburindă. Cei mai mulţi români comit cel puţin o greşeală banală atunci când o pregătesc. Leuşteanul în exces şi sarea adăugată când nu trebuie pot strica toată munca d ela o ciorbă.
Alina Costache
08 ian. 2022, 07:30
Greşelile majore atunci când facem ciorbă. Aceste două ingrediente strică tot gustul

Greșeala pe care toți o facem când gătim ciorbă este adăugarea leuşteanului, care nu este bun pentru toată lumea. Potrivit medicilor, leușteanul este bogat în quercetină. Acesta este unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal și are o putere o acțiune anti-oxidantă foarte puternică de modulare a sistemului imunitar.

Totodată, aceași substanță are și o acțiune anti-inflamatoare, anti-aterogenetica, dar și proprietăți anti-cancerigene. Frunzele de leuștean mai conțin și uleiuri volatile aromatice, dar și vitaminele A și C.

Secretul unei ciorbe delicioase. Greşeala pe care o face toată lumea când prepară ciorbă
În frunzele de leuștean se regăsește și cumarină, un compus chimic care are un gust amar și are efecte benefice în cazul hipertensiunii, septicemiei, osteoporozei, astm și de asemenea favorizează reducerea tumorilor și a inflamațiilor, suprimând totodată pofta de mâncare.

Leușteanul are o mulțime de beneficii, chiar dacă trebuie să fim atenși la utilizarea acestuia. Astfel, este bogat în quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acțiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-cancerigene. Leușteanul este recomandat și în cazul bolilor precum depresia, indigestia, anorexia, colicile intestinale.

Leușteanul nu trebuie consumat de aceste persoane

Uleiul de leuștean este recomandat și el persoanelor în vârstă care se confruntă cu probleme de sănătate. Acest ulei are proprietatea de a scădea tensiunea și stimulează diureza.

Medicii au constatat însă și un efect mai neobișnuit legat de leuștean. Mai exact, potrivit acestora, leușteanul nu trebuie să fie administrat în cantități mari și nici pe perioade mai lungi de timp de persoanele care suferă de infecții renale.

În același timp, leușteanul nu trebuie consumat nici de femeile care sunt însărcinate. În cazul femeilor care alăptează, leușteanul este recomandat în cantități moderate, mai exact 3g pe zi de frunze proaspete.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune, de fapt, sarea în mâncare. Secretul unei ciorbe delicioase
De menționat este faptul că nici bucătarii nu recomandă utilizarea leușteanului în exces. Aceștia susțin că strică gustul mâncărurilor precum ciorbe sau mâncare gătită cu pui, vită, sau legume.

Cea mai mare greşeală pe care o fac românii când prepară ciorba. Când trebuie adăugată sarea, de fapt

În timpul sezonului de iarnă, nimic nu se compară cu o ciorbă caldă și bună care să ne încălzească sufletele. Cu toate acestea, aceasta este greșeala pe care toți românii o fac atunci când pregătesc supa sau borșul. Trucul genial pentru ca rețeta să iasă gustoasă.

Secretul pentru a face cea mai bună ciorbă

Gospodinele care folosesc bulion pentru a da un plus de savoare ciorbelor trebuie să țină cont de anumite sfaturi, deoarece ceea ce poate părea o rețetă simplă poate deveni mult mai complicată dacă nu respectăm câțiva pași esențiali.

Atunci când ai musafiri sau pur și simplu vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat cald delicios, specialiștii îți recomandă să folosești carne de pasăre. Astfel, bulionul va fi încărcat cu nutrienți, precum calciu și magneziu, și veți obține o aromă savuroasă.

Ce legumă folosești pentru a absorbi excesul de sare

Un alt truc important de bifat este înlăturarea spumei. În timpul fierberii, legumele si carnea de pui emană o spumă pe care trebuie să o îndepărtați cu o paletă. În caz contrar, supa va avea un gust puțin mai amar, lucru pe care nicio gospodină nu și-l dorește.

Un alt secret genial pe care puțini români îl știu este momentul în care supa trebuie dreasă. Nu adăugați niciodată sare în timp ce gătiți ciorba. Acest pas trebuie făcut la sfârșit, când bulionul este aproape gata.

Motivul este unul extrem de simplu. În acest fel te vei asigura că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte totul trebuie făcut cu măsură. Nu puneți prea multă sare, deoarece atunci gustul supei va avea de suferit.

Este important de știut faptul că poți folosi o anumită legumă pentru a drege gustul supei, dacă preparatul este prea sărat sau condimentat. Este vorba despre cartofi. Tot ce trebuie să faci este să tai cartoful în bucățele și să le adaugi în mâncare. Bucățile vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește, lăsând amidonul în mâncare care va dilua și mai mult sărătura.

Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Iata care sunt greselile mari pe care le faci atunci cand pregatesti supa sau ciorba.

1. Folosesti vegeta sau concentrate de legume din comert pentru a da gust supei. Aceste produse care se gasesc de obicei pe rafturile supermarketurilor contin mult sodiu si alte arome artificiale.

Vei obtine o supa sarata si cu un gust artificial, uneori neplacut. Cel mai bine este sa folosesti legume proaspete, din gradina sau cumparate din piata, de la tarani.2. Gatesti supa/ciorba la foc mare. Ciorbele si supele trebuie pregatite la foc mic. Esti in graba, probabil, si crezi ca, daca dai focul mai tare, ciorba va fi gata mai repede. Gresit! Seteaza flacara la nivel mic spre mediu pentru ca ciorba sa fiarba alene, pentru ca aromele sa aiba timp sa se imbine, iar rezultatul final sa fie gustos.

Mare atenție atunci când cumperi carne de pui. Această greșeală ți-ar putea pune sănătatea în pericol!

3. Adaugi toate ingredientele in acelasi timp. Aceasta este una dintre cele mai des intalnite greseli atunci cand faci o supa sau o ciorba: pui la fiert carnea si toate legumele in acelasi timp.

O regula importanta este sa fierbi intai carnea si apoi legumele, pe rand, in functie de textura lor. Intai se pun la fiert legumele mai tari (morcovii, ardeiul, ceapa), spre final cele mai moi, spre exemplu dovlecelul.4. Pui sare in supa inca de la inceput. Daca sarezi supa sau ciorba inca de cand pui totul la fiert, odata cu procesul de fierbere zeama va scadea, iar la final vei avea un preparat mai sarat decat trebuie. Potriveste gustul cu sare si piper abia cand ciorba este aproape gata. Nu dupa ce ii stingi focul, ci cu 5-10 minute inainte de a o lua de pe foc.

5. O lasi sa fiarba prea mult. Daca o gatesti la foc iute sau o lasi pe foc mult prea mult timp, risti sa nu iti iasa foarte gustoasa sau sa ramai fara zeama. Lichidul o sa scada prea mult si, in loc de supa, vei obtine o tocanita. Ce trebuie sa faci: fierbe ciorba la foc mic si asigura-te ca ai pus suficienta apa.

Ciorbă a la grec. 7 reţete delicioase pentru mesele familiei – VIDEO

Iata aici 7 retete de ciorba a a la grec.
Ciorba a la Grec # Reteta 1
Ingrediente Ciorba a la Grec

-2 bucati piept de pui (cam1,8 kg.),
-3 cepe mici,
-2 morcovi,
-1 radacina pastarnac,
-2 radacini patrunjel,
-o bucata telina,
-1 legatura leustean verde,
-2 linguri orez,
-1 lamaie,
-1 lingura Maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
-1 lingura bors maggic,
-200 ml lapte dulce,
-500 gr.smantana,
-sare dupa gust,
-4 oua,
-2 capatane de usturoi.
Mod de preparare Ciorba a la Grec

-Se spala carnea si se pune la fiert cu o capatana de usturoi, se lasa sa traga cateva clocote, se arunca apa, se clateste carnea, se taie cubulete mici si se pune in alta oala cu apa rece.
-Legumele se curata si se pun la fiert cu apa si putina sare, cand sunt fierte se paseaza si se pun peste carnea taiata. Se trag cateva clocote si se adauga zeama de lamaie, maggi secretul gustului si o lingura de bors maggic pentru un gust si o savoare placuta, orezul si se lasa la fiert, cam asa cat sa traga cateva clocote, apoi oprim focul
-Se curata o capatana de usturoi, se toaca marunt si se face mujdei, peste usturoi se adauga laptele, smantana si ouale si se mixeaza bine. Turnam compozitia peste ciorba, amestecam usor si presuram leustean verde tocat marunt.

Pofta buna!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un desert ieșit din comun. Spaghete de înghețată
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Uraganul Beryl aduce dezastru în Caraibe și se îndreaptă spre Jamaica
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?