Greșelile pe care toate gospodinele le fac când gătesc cu usturoi!! Totuși, trebuie să avem mare grijă la cantitatea pe care o folosim. Mai mult usturoi în mâncare poate strica definitiv gustul și ce e cel mai rău, poate veni cu probleme pentru organismul uman.
Greșelile pe care toate gospodinele le fac când gătesc cu usturoi! Iată ce să faci ca mâncarea să NU devină toxică și să aibă un gust bun!
Mai mult decât atât, nu trebuie să îl lăsăm să se ardă, pentru că mâncarea va avea un gust nu prea plăcut, amar. În timp ce mulţi dintre noi se bucură de aroma şi gustul său, usturoiul este, frecvent, un ingredient adesea prea des folosit. Unii spun că dacă îi simţi gustul într-o reţetă atunci este prea mult, alţii nu sunt de acord cu acest lucru. Părerile, la fel ca gusturile, sunt împărţite. Totuşi, usturoiul trebuie să fie folosit cu înţelepciune. Altfel, dacă este prea mult, copleșeşte preparatul respectiv, mascând alte arome din mâncare.
Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Sucul crud obtinut din cativa catei de usturoi poate fi introdus direct in ureche. Acest lucru poate determina durere, intrucat ustoroiul incepe sa actioneze asupra microbilor care au declansat infectia. Durerea nu va persista foarte mult timp, iar infectia va fi inlaturata.
Citește și: Alimentul banal care costă doar un leu și face minuni pentru sănătate. Ajută ficatul, stimulează sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatoare
Usturoiul poate ajuta la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicina traditionala din Asia recunoaste faptul ca usturoiul este eficient in controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialistii din intreaga lume. Pentru ca usturoiul sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale, puteti consuma suc proaspat, un catel de usturoi in lapte cald sau pur si simplu un catel de usturoi, in fiecare zi.