Greşelile pe care tot mai mulţi români le fac în fiecare dimineață. Pot afecta foarte grav sănătatea! Oboseala de peste zi, stresul, dar şi ora tarzie de culcare pot crea probleme cu trezitul a doua zi! Trucurile la care apelează unii dintre noi nu sunt tocmai recomandate de medici.
Iată care sunt cele mai dese greșeli pe care oamenii le fac în fiecare dimineață:
1. Dependenţa de alarmă. Puțini oameni pot să se trezească înainte de a suna alarma. Pentru acest lucru este nevoie să mergeți la culcare mai devreme. În plus, lăsați draperiile sau jaluzelele ridicate pentru a permite luminii de dimineață să între în cameră.
2. Verificarea telefonului dimineața. Deobicei, acesta este primul lucru pe care îl faceți după ce ați oprit alarmă. Psihologii recomandă să excludeți acest obicei din viață de zi cu zi. În general, telefonul nu ar trebui să stea pe noptieră.
3. Trezitul cu greutate. Foarte mulți oameni se ridică greu din pat și încearcă să mai tragă un pui de somn timp de 5 minute, apoi încă alte 5 minute și tot așa… Astfel, veți ajunge să va grăbiți și să săriți peste multe lucruri importante. Acest stres imens este nociv pentru organism, mai ales dacă se întâmplă în fiecare zi.
4. Fumatul. Trebuie să știți că fumatul devreme de dimineață este lucrul cel mai nociv! Fumul ingerat de dimineață dublează riscul de tumori. Fumătorii care fumează la prânz au un risc mult mai mic de a dezvoltă tumori maligne!
5. Consumul de cafea la prima oră a dimineții. Amatorii sunt convinși că acest lucru îi ajută să se trezească de dimineață, dar este un mit care dăunează sănătății. Cofeina este unul dintre lucrurile cele mai nocive pentru organism dimineață devreme. Puteți începe ziua cu o cană de apă caldă cu lămâie sau o ceașcă de ceai verde. Mâncați fructe proaspete. Aceste obiceiuri sunt mult mai sănătoase și utile pentru organism decât cafeina.
6. Mersul la serviciu fără a mânca. Pentru că vă grăbiţi, plecaţi la lucri fără să mâncaţi, apoi ajungeți acasă înfometați și încărcați corpul cu calorii inutile. În timp ce lucrează, creierul are nevoie de hrană pentru a echilibra energia pierdută. Păstrați întotdeauna aproape cel puțin un pumn de nuci, fructe sau legume proaspete care va încarcă cu carbohidrații necesari pentru activitatea creierului.