Grevă la STB. Printre cei afectaţi de protestul angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti se numărat şi elevii. Pentru că mulţi dintre ei nu au mai reuşit să ajungă, Ministerul Educaţiei şi ISMB recomandă motivarea absenţelor.
Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti au emis o recomandare pentru organizarea online a cursurilor pentru elevii care nu pot ajunge la şcoală, din cauza grevei angajaţilor STB.
Citeşte şi Şcoli închise de mâine în România. Câte unităţi de învăţământ trec în online
„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în contextul grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.
De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să
desfășoare activitatea didactică online.
În aceeași măsură, Ministerul Educației apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București de a găsi resurse pentru a asigura, în mod responsabil, dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja, în contextul crizei sanitare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei şi de Inspectoratul Şcolar Bucureşti.
Greva Societăţii de Transport Bucureşti (STB) declanţată joi, 20 ianuarie, a continuat şi luni, 24 ianuarie. Deşi instanţa a decis că protestul este ilegal, cea mai mare parte a angajaţilor a refuzat să iasă pe traseu. Protestatarii au mers la Autobaza Titan ca să ceară din nou demisia directorului STB. Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru acest protest.
Potrivit şefului STB, Adrian Criţ, luni dimineaţa, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală.
Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora menţionată.