Imediat ce au încasat banii, ei au părăsit cortul unde fuseseră monitorizaţi medical şi au plecat la casele lor fără a mai face vreo declaraţie, dar oferind buchete de flori aduse de familii, personalului medical care le-a supravegheat starea de sănătate.
Plăţile erau promise de firma patronatoare, InterAgro, încă de vineri, dar banii nu au ajuns în conturile de card ale greviştilor. O explicaţie dată de conducerea firmei, prefectului judeţului, Dorian Pocovnicu, care i-a vizitat şi a dialogat cu protestatarii sâmbătă, făcea referire la sistemul bancar de transfer, care este uneori mai greoi.
Greviştii din Bacău nu au dat crezare acestei informaţii considerând-o, aşa cum preciza pentru Agerpres liderul lor, Sorin Melinte, drept „o manevră pentru a fi duşi din nou cu vorba”.
Deputatul Cosmin Necula declara vineri, pentru AGERPRES, că va aduce în atenţia premierului şi Camerei Deputaţilor situaţia de la Amurco.
„Am fost la protestatari, le-am ascultat problemele. Este regretabil că nişte oameni care îşi fac meseria cu bună credinţă ajung în situaţia în care să nu mai poată asigura traiul de zi cu zi pentru familiile lor. Vreau să fac tot ceea ce îmi stă în putere pentru aceşti oameni. Voi aduce în atenţia premierului şi a plenului Camerei Deputaţilor situaţia de la Amurco, firmă importantă pentru agricultura românească”, spunea Cosmin Necula.
La Amurco salariile erau restante de patru luni, în plus administraţia firmei având de plătit şi salariile compensatorii pentru cei 300 angajaţi care fuseseră deja trimişi în şomaj în finalul anului trecut. Din circa 420 de salariaţi, în combinat au mai rămas la lucru, după disponibilizările din debutul acestei luni, 120 de angajaţi, pentru a asigura securitatea instalaţiilor oprite.
Citeşte şi Marş şi miting de protest organizate de salariaţii unei companii din Bacău