Guru Bivolaru a fost achitat. De asemenea, s-a dispus ridicarea sechestrului de pe bunurile mobile și imobile ale inculpaților. În cazul lui Bivolaru, 11 imobile din București.
„Respinge cererea formulata de reprezentantul Ministerului Public privind luarea masurii de siguranta a confiscarii speciale cu privire la mai multe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor. In temeiul art.404 alin.4 lit.c C.pr.pen. dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator instituita asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor B.G., R.P., C.N., V.L., B.O.E., R.I., R.C. si N.M., asupra bunurilor imobile apartinand numitilor T.C.P., C.P.D. si C.C.L., precum si asupra bunurilor imobile apartinand partilor responsabile civilmente Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut (M.I.S.A.) si Fundatia de Terapii Naturiste si Yoga Tara, prin ordonanta D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bucuresti, cu nr.6D/P/2004 emisa la data de 23.05.2005 (f.122-135, vol.75 d.u.p.)”, este precizat în sentință.
Ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Cluj din 2016, dosarul în care Gregorian Bivolaru era acuzat de trafic de persoane a fost rejudecat la Tribunalul Cluj, instanţă care în 2015 a dispus achitarea liderului MISA.
Reprezentanţii MISA susţineau în 2016, într-un comunicat de presă, că ”instrumentarea acestui dosar a fost abuzivă şi profund nelegală, chiar simplul fapt că rechizitoriul a fost pus de DIICOT la dispoziţia presei şi publicat pe internet fiind o dovadă a dispreţului total faţă de lege, de adevăr şi de prezumţia de nevinovăţie”.
Aceştia mai susţineau că în cele 100 de volume care alcătuiesc dosarul ”nu există nicio singură probă care să susţină acuzaţia de trafic de persoane”.