Griji despre SEX care nu merită stresul

Stresul face parte din viata noastra. In fiecare zi ne stresam la birou, in cuplu, cu banii, cu familia, cu prietenii. Ultimul domeniu in care n-ai vrea sa ai parte de stres este patul conjugal. Insa, din pacate, si aici exista un teren destul de sensibil care genereaza o multime de griji si anxietati.
Alina Costache
06 mart. 2014, 21:07
Griji despre SEX care nu merită stresul

Vezi mai jos cateva griji pe care femeile le au in timpul sexului care, de fapt, nu merita stresul.

Nu am orgasm in timpul actului sexual

Incapacitatea de a atinge orgasmul este cea mai mare grija a femeilor. Studii recente releva faptul ca 75% dintre respondente nu au orgasm in timpul actului sexual normal, in timp ce alte 10-15% nu pot avea orgasm deloc.

Femeile ar trebui sa inteleaga ca se poate atinge orgasmul si prin alte cai, nu neaparat prin clasica penetrare, si astfel pot avea o viata sexuala normala si implinita. Daca nu ai orgasm prin penetrare asta nu inseamna ca esti „anormala”. Gaseste impreuna cu partenerul de cuplu metodele prin care sa poti ajunge si tu la orgasm.

CITEŞTE ŞI: Mituri despre ORGASM, demolate

Nu arat bine dezbracata

Imaginea de sine este foarte importanta. Concluziile unui studiu realizat de psihologul Jennifer Harstein sunt categorice: peste 61% dintre femei se gandesc la cum arata corpurile lor in timp ce fac sex. Iar un sondaj de opinie realizat in 2011 de o revista de fitness din Statele Unite releva faptul ca jumatate din femei ar renunta fericite la sex pentru un an daca asta ar fi pretul unei siluete de viespe.

Daca nu esti foarte multumita de felul in care arati, poti incerca mici trucuri care sa “ascunda” imprefectiunile.  NU te gandi la ce nu-ti place la tine, ci partile pe care le consideri foarte sexy. Fa miscare, masaj, yoga, astfel incat sa-ti tonifici corpul si sa fii mai activa. Discuta cu partenerul de cuplu in legatura cu temerile tale. De multe ori barbatilor li se pare chiar foarte sexy ceea ce femeile considera “defect”.

Nu sunt buna la pat

Trebuie sa recunosti adevarul: sexul mediocru nu este ceva placut! Pentru nimeni! Insa, in loc sa te concentrezi pe partile rele si sa iti plangi de mila, incearca sa ai in minte lucrurile care iti fac placere. Ofera-i partenerului de sex placere, discutati despre ceea ce va place si ceea ce nu va place, despre ce va starneste si ce nu. Cu putina incredere de sine si cu mult exercitiu, poti scapa de aceasta temere inutila.

Sexul devine plictisitor

In ciuda aparentelor, specialistii spun ca sexul in cuplurile longevive este mai satisfacator decat sexul in cuplurile la inceputul relatiei sau necasatorite. Sexul nu trebuie sa fie monoton. In cuplu exista un nivel crescut de intimitate si confort, partenerii se cunosc foarte bine, sunt dezinhibati, stiu ce le place si ce nu si sunt mult mai tentati sa incerce lucruri noi in cuplu decat cei care nu sunt casatoriti sau la inceputul relatiei.

Chiar daca apetitul sexual al femeilor scade treptat, pe masura ce timpul trece, asta nu inseamna ca nu poti reaprinde flacara pasiunii apeland la trucuri precum sexul pe roluri sau introducerea jucariilor sexuale in cuplu.

Ma excita lucruri pe care in realitate nu le-as incerca

Dorintele sexuale ale femeilor sunt inca un mister, desi sunt studiate in fel si chip de specialisti. Ceea ce se stie cu exactitate este faptul ca abilitatea femeilor de a se excita este mult mai “fluida”. In timpul unui studiu realizat in 2009, mai multi barbati si femei au privit imagini cu diverse tipuri de sex: heterosexual, lesby, gay, sex intre animale. Barbatii heterosexuali s-au declarat excitati doar la vizualizarea imaginilor de sex intre un barbat si o femeie sau intre doua femei, in timp ce femeile au avut “raspuns” la o paleta mai larga de imagini cu conotatie sexuala. Cu toate acestea, chiar daca corpul a avut raspuns fizic, mintea n-a fost “excitata”. De aici, cercetatorii au tras concluzia ca, in materie de sex, corpul si mintea pot fi in dezacord, cateodata. Tine minte! Fanteziile sexuale nu trebuie sa fie logice, morale sau “corecte”. Tocmai de aceea se cheama “fantezii”!

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Nu mai poți plăti în rate. Se schimbă limitele direct în lege
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!