Întrebat dacă indemnizația pentru mame va fi plafonată între 5.000 de lei și 10.000 de lei, Grindeanu a reiterat faptul că Guvernul nu a luat o decizie în acest sens.
„Săptămâna trecută a fost aprobat acel plan de convergență în Guvern (…) E, așa, o furtună (…) într-un pahar cu apă (…) 97% dintre indemnizații sunt sub 5.000 (de lei — n.r.), vorbim de 3% dintre aceste indemnizații care sunt peste 5.000 (…) În acel plan de convergență nu se vorbește de o hotărâre pe care noi am luat-o deja, ci că există această posibilitate de a plafona nu la 5.000, la 10.000 aceste indemnizații, nu că se aprobă această plafonare sau că nu se aprobă. Eu le-am cerut colegilor mei să facă un calcul, astfel încât să vedem care e impactul până la urmă. Eu nu cred că sunt atât de multe cazuri în țară noastră care să aibă indemnizații peste 10.000 de lei și care respectă legea”, a declarat Grindeanu, conform Agerpres.
Potrivit șefului Executivului, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor vor prezenta această analiză în perioada următoare.
Citeşte şi: INDEMNIZAŢIE CREŞTERE A COPILULUI. Vasilescu: Nu e normal să plăteşti 16%, şi după să iei 85
„Noi vorbim de (…) o eventuală plafonare la 10.000 de lei, ceea ce probabil că înseamnă, în acest moment, (…) sub 1% în mod clar. (…) Este o analiză pe care și Ministerul Muncii, și Ministerul Finanțelor trebuie să o prezinte în perioada următoare și există posibilitatea să se întâmple aceste lucruri, nu s-a luat nicio decizie”, a spus Grindeanu.
Șeful Guvernului a mai precizat că el înclină să nu se facă această plafonare, dar va lua decizia după ce va vedea analiza.
„Eu înclin să nu facem această plafonare (…). Opțiunea mea (…) e să văd prima oară acea analiză. Pot să am anumite păreri acum, dar cred că ar fi anormal să spun clar ‘da’ sau ‘nu’. Vreau să văd acea analiză pe care am cerut-o colegilor mei. Acum, așa, la rece, cred eu că nu vorbim de un impact foarte mare, dar haideți să așteptăm acea analiză”, a adăugat Grindeanu.