„Pe de o parte, instituțiile statului — DNA, DIICOT și așa mai departe — trebuie să fie puternice, să pună în aplicare legea. Nu trebuie să slăbim mecanismele prin care să luptăm împotriva corupției. Pe partea cealaltă, avem drepturile și libertățile cetățenești. Vreau să vă spun că avem directive de acest tip ale Comisiei Europene, a făcut parte din discuția pe care am avut-o la Bruxelles această directivă. Și-au arătat disponibilitatea cei de la Bruxelles — în speță domnul Timmermans — dacă avem nevoie, să trimită experți de la Comisia Europeană, astfel încât transpunerea acestei directive să poată fi făcută cât se poate de clar în legislația din țara noastră”, a declarat primul ministru, la Realitatea Tv, conform Agerpres.
În ceea ce privește desemnarea unui nou ministru de Justiție, Grindeanu a spus că discuțiile vor continua în următoarele zile pe acest subiect, în cadrul coaliției, dar și în mod direct cu cei care ar putea fi candidați pentru această funcție.
Întrebat dacă ar putea fi vorba despre o persoană din societatea civilă, el e replicat că „e una din variante”. Același răspuns l-a dat și la întrebarea dacă ar putea fi vorba de un judecător.
„Am avut discuții, o să mai am discuții în zilele următoare și, sigur, o să vorbesc, în funcție de aceste discuții, în coaliție, astfel încât propunerea sau propunerile pe care o să le am să fie susținute. Vorbim de un guvern politic. (…) E una din opțiunile extrem de luate în calcul: a avea un nou ministru la Justiție care să nu fi făcut parte din politică”, a precizat el.