Cititorii Romaniatv.net au surprins mai multe imagini cu gropi peticite cu dale pentru alei din parcuri, la Fântâna Mioriţa. Lucrările făcute de mântuială au fost executate pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti de Primăria Capitalei, cea care se ocupă de întreţinerea drumurilor principale pe care circulă mijloacele de transport în comun.
La doar câţiva metri de Fântâna Mioriţa, un monument – simbol din apropierea Gării Băneasa, constructorul a apelat la o improvizaţie pentru a astupa gropile apărute în asfalt. În loc de bitum, au fost folosite pavele din beton, precum cele folosite pentru realizarea aleilor în parcuri.
„Improvizaţia” de la Fântâna Mioriţa va fi descoperită, cel mai probabil, şi de turiştii care vin dinspre Aeroportul Otopeni pentru a participa la meciurile de fotbal de la EURO 2020, pe care Bucureştiul le găzduieşte în această perioadă.
De „micile intervenţii”, aşa cum a catalogat primarul Nicuşor Dan astuparea gropilor, se ocupă Administraţia Străzilor. Deocamdată, nu este clar dacă lucrarea a fost efectuată de o companie municipală a Primăriei Capitalei sau de un constructor contractat de Municipalitate.
La sfârşitul lunii mai, primarul general spunea că Bucureştiul are trei restanţe: „dezinsecția, dezinfecția și deratizarea, gropile și iarba din parcuri.”
„Avem trei restanțe în momentul acesta: dezinsecția, dezinfecția și deratizarea, gropile și iarba din parcuri. În săptămâna următoare o să începem rezolvarea fiecăreia dintre aceste probleme. Am avut o problemă și cu întârzierea bugetului și cu faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale care nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP. În momentul acesta avem banii și, cu mici proceduri administrative, vom începe să rezolvăm”, a declarat Nicușor Dan, pe 21 mai.
La acea vreme, edilul Capitalei spunea că astuparea gropilor ar urma să înceapă la începutul lunii iunie pentru ca lucrările să fie gata în aproape două luni, cu implicarea primăriilor de sector, care se vor ocupa fiecare de zona aferentă.
„Mici intervenții au făcut și cei de la Administrația Străzilor. A fost o disfuncționalitate între Administrația Străzilor și primăriile de sector. Eu sunt, pentru că suntem în situația financiară în care suntem, sunt absolut de acord ca orice primărie de sector care vrea să se ocupe de reabilitate, de gropi pe orice stradă din București, să o poată face”, spunea primarul general.
Dacă aţi filmat sau fotografiat ceva interesant, așteptăm imaginile la adresa [email protected].
Telefonul Telespectatorului RTV
Romania TV pune la dispoziţie un număr de telefon pentru semnalarea urgenţelor şi situaţiilor extreme: 0727.737.111