‘Mă voi întâlni cu Comisia de privatizare să vedem dacă mai putem face ceva’, a spus Stoica.
Întrebat care sunt variantele teoretice pentru ca procesul de privatizare să continue, Stoica a spus că va vedea acest lucru în cadrul întâlnirii de luni.
Cauza potenţialului eşec rezidă în banii pentru CFR Marfă. În data de 11 octombrie a.c., GFR a anunţat că a plătit 30 de milioane de euro pentru achiziţia CFR Marfă şi că va achita diferenţa până la 202 milioane de euro, ulterior avizului Consiliului Concurenţei, respectiv în 45 de zile de la primirea documentaţiei complete.
Totuşi, tpe 14 august 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă. În această HG, termenul de finalizare a transferului de proprietate a fost stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv 13 octombrie. Altfel spus, Gruia Stoica ar trebui să plătească până astăzi cele 170 de milioane de euro.
În schimb, Gruia Stoica, proprietarul GFR, afirmă că „nu are nicio treabă” cu hotărârea de guvern prin care data limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă a fost fixată pentru 13 octombrie şi că el va respecta dispoziţiile contractului de privatizare, unde se afirmă că trebuie să plătească această sumă după analizarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei. Totuşi, o astfel de analiză ar putea dura câteva luni.
Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a afirmat, vineri, că privatizarea CFR Marfă va eşua dacă omul de afaceri Gruia Stoica nu plăteşte diferenţa de 170 milioane de euro pentru achiziţia companiei feroviare până luni, 14 octombrie 2013.
VEZI SI:
Băsescu: Decizia privindu-l pe Silaghi, în 23 august. Ponta să-şi asume privatizarea CFR Marfă