Discuțiile vor fi împărțite în două paneluri, respectiv „Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea și controlul administrativ al corupției în sistemul de sănătate” și „Cele mai bune practici în investigarea corupției în sistemul de sănătate”, potrivit unui comunicat al DNA.
Scopul grupului de lucru este acela de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz și de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticoruptie, se arată în comunicat.
Citeşte şi Vasile Dîncu: E probabil să apară şi alte crize în Sănătate. Sistemul nu se va schimba peste noapte
La eveniment participă reprezentanți ai autorităților anticorupție și ai instituțiilor polițienești din Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia și Spania, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Rețelei Europene privind Frauda și Corupția în Sistemul de Sănătate.
Grupul de lucru este organizat de DNA în calitatea sa de membru al Rețelei Europene Împotriva Corupției EPAC/ EACN și deținător al vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei.
Citeşte şi Vasile Dîncu: Primim zilnic informări de la SRI despre disfuncţionalităţile şi corupţia din sistem