Începând cu anul 2011, membrii grupării au recrutat de pe raza județelor Sibiu, Alba și Mureș, persoane de sex feminin vulnerabile, care proveneau din familii cu o situație materială precară și un grad scăzut de educație, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul mai multor state europene, încasând sumele de bani obținute din aceste activități.
S-a reținut că femeile erau racolate de regulă sub pretextul că odată ajunse în străinătate vor presta activități de îngrijire a persoanelor vârstnice sau că vor desfășura activități de prostituție iar banii vor fi împărțiți între membrii grupării și persoanele care practică prostituția.
După ce ajungeau la destinație, femeile erau obligate să practice prostituția, fiind în permanență supravegheate de membrii grupului și fiindu-le impuse condiții stricte iar banii de pe urma practicării prostituției reveneau membrilor grupării.
Procurorii mai susțin că asupra victimelor era exercitată o puternică presiune psihică iar pentru a menține controlul asupra acestora, membrii grupului recurgeau la amenințări și violențe fizice (mutilarea prin secționarea degetelor sau incizii cu obiecte tăioase în zona feței).
De asemenea, membrii grupării au organizat și sprijinit și alte persoane în activitatea de exploatare a victimelor, pretinzând procent din câștigurile realizate de acestea.
La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, 30 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciilor de Acțiuni Speciale Sibiu, Alba, Vâlcea, Brașov și a Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.