Grupul Digi, care în România deține RCS&RDS, s-a judecat cu autoritățile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitația 5G, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an. Compania are peste 1,1 milioane de abonați în Ungaria, o piață pe care activează de peste 23 de ani.
Achiziția ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, și se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorității de concurență.
„Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.
În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).
4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.”, se arată în anunțul făcut luni pe bursa din România de Digi Communications, conform Hotnews.
Ungaria a fost ani la rândul a doua mare piață de afaceri pentru DIGI după România, însă anul trecut numărul clienților și contractele de servicii din Spania le-au depășit pe cele din Ungaria.
Grupul DIGI a cerut în luna martie 2020 anularea rezultatelor licitației 5G din Ungaria, procedură de la care a fost respinsă în septembrie 2019.
Autoritatea maghiară de reglementare (NMHH) a anunțat în data de 26 martie 2020, rezultatele licitației pentru frecvențele în care vor fi furnizate servicii 5G, deși DIGI a depus acțiuni în instanță și până la acest moment nu este dată o decizie definitivă în justiție. Conform anunțului oficial al NMHH, cei trei operatori câștigători – Magyar Telekom, Telenor și Vodafone – vor plăti peste 128,4 miliarde de forinți (circa 360 milioane de euro) pe licențele 5G adjudecate.
DIGI a mers în instanță pentru a contesta acest rezultat, însă în luna februarie din acest an a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă din Ungaria.
Citeşte şi: Pagube de milioane după protestul de la metrou! Cât s-a pierdut într-o singură zi